MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „El vrea să-mi cunoască părinţii, dar ei sunt imposibili”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Salut, Adela.

Îți scriu pentru că am o problema când vine vorba de părinții mei și iubitul meu, cu care sunt de 3 ani împreună. El vrea să îi cunoască, dar ei sunt imposibili. Mereu aud de la prietenele mele cât de bine se înțeleg părinții lor cu iubiții, că abia așteaptă să ii cunoască, etc. La mine e total pe dos. Mama e o rușinoasă completă, nu a vrut până acum nici să audă de ideea de a-l cunoaște, nu știe ce să spună, total închisă față de mine pe domeniul asta, nu știe ce să vorbească cu el în caz că se vor cunoaște etc, și parcă văd că atunci când se vor cunoaște, mama va tăcea, eventual va spune că nu știe ce să zică și va pleca. Tatăl meu nu a vorbit decât de vreo 3 ori maxim despre el, se preface că nu există. Să îl cunoască nici nu se pune problema. Nu știu ce să fac, iubitul meu crede că mi-e rușine cu el și nu vreau să îl prezint. Te rog, dacă poți, să-mi dai un sfat.

Adela răspunde:

Draga mea,

Dacă tatăl tău se comportă ca și cum acest băiat nu ar exista, e clar că nu puteți comunica. Dacă le este atât de greu să deschidă o discuție pe acest subiect, probabil că într-un fel se simt agresați. Nu este vina ta, există asemenea personalități pentru care deschiderea sufletească este ceva de care mai degrabă s-ar feri. Ca să fii sigură că sentimentele tale ajung totuși la ei, te sfătuiesc să le scrii, pentru că lucrurile scrise au avantajul că mai pot fi citite o dată și încă o dată, și toată lumea are posibilitatea să mediteze asupra lor. Cât despre faptul că iubitul tău crede că îți este rușine cu el, îi poți povesti, așa cum mi-ai povestit și mie, cum stau lucrurile. Dacă ei continuă să rămână la fel de distanți, poate că este mai bine așa. Decât să se bage în viața ta și să te sufoce cu părerile lor, mai bine să stea la distanță și să-ți dea libertatea să trăiești așa cum vrei. Cu siguranță că, dacă te decizi să te măriți cu acest băiat, vor fi în situația să devină prezenți, măcar la nuntă. În rest, câtă vreme nu se opun, nu-ți mai bate capul. În definitiv, este mai important să te focalizezi pe relația ta de cuplu, relația cu părinții devine secundară după o anumită vârstă.

Citește mai multe despre Adela sfaturi pe Libertatea.

Comentarii