Zborul cu balonul
Dacă nu ai rău de înălţime, zborul cu balonul în doi este o metodă ideală de a-ţi petrece ziua. Ai parte de peisaje spectaculoase, poţi face fotografii inedite şi chiar regiza momente speciale, cum ar fi o cină romantică sau o cerere în căsătorie… în aer. Ce poate fi mai romantic de atât? Se poate zbura la peste 2.000 de metri şi, la cerere, dacă împrejurimile permit, pot fi atinse frunzele copacilor sau luciul apei. Cu balonul se zboară din Bucureşti, peste lacul Snagov, pădurea Scroviştea, Călugăreni, Delta Neajlovului şi Căldăruşani, iar în partea de vest a ţării, din Timişoara. O plimbare propriu-zisă durează între 60 şi 90 de minute şi costă 830 de lei de persoană.
Experimentaţi parapanta!
Pentru frumuseţea muntelui te poţi baza pe Valea Prahovei. Acolo există piste de schi pentru iubitorii sporturilor de iarnă, iar la Braşov începe experienţa de neuitat a zborului cu parapanta. Fă o plimbare prin Piaţa Sfatului şi mergi apoi să trăieşti bucuria, entuziasmul, adrenalina şi sentimentul de libertate pe care ţi le dă zborul. Locaţia este Braşov-Bunloc, zborul durând 20 de minute, la o înălţime de circa 600 m. Se poate zbura pe toată durata anului, dacă vremea permite, iar în preţul de 350 de lei ai incluse şi o filmare HD, plus poze pe suport CD/DVD de pe parcursul întregii experienţe. Un alt loc pentru zborul în tandem este Dealul Lempeş, din Sânpetru. Mai apoi, poţi face un tur de 20 de minute cu elicopterul, ca să vezi de sus castelul Bran, cetatea Râşnovului şi oraşul Braşov. Preţul porneşte de la 699 de lei de persoană, iar efectuarea zborului necesită minimum 5 participanţi.
Aventură offroad în Dobrogea
Dobrogea şi cetăţile ei atrag anual mii de români. Chiar şi pe vreme rece, poţi avea parte de un tur inedit al zonei, cu opriri în cele mai frumoase locuri pentru odihnă şi fotografii. Aşadar, achiziţionează un voucher turistic (preţul este de 590 de lei de persoană) şi petrece o zi într-o maşină 4×4 pregătită pentru offroad! Primul traseu este Mamaia – Agigea – Canalul Dunăre-Marea Neagră – Pădurea Basarabi – Murfatlar – Mănăstirea Deleni – Adamclisi – Aliman – Vlahi – Dunăre. Plecările sunt programate în fiecare zi de marţi, la ora 9.00. Al doilea traseu este Mamaia – Năvodari – Corbu – Cetatea Histria – Corbu – Năvodari – Mamaia. La întoarcere, te poţi opri în Constanţa, ca să închei ziua cu o cină romantică la malul mării.
fotografii: shutterstock