Deşi tendinţa de a consuma cât mai multe lichide e vara, când e foarte cald, iarna este la fel de important să te hidratezi. “Libertatea pentru femei” îţi spune care sunt cele mai bune lichide necesare organismului tău, pentru a fi mereu în formă.
Sucul de fructe
Sucurile naturale preparate din fructe proaspete sunt o sursă excelentă de vitamine, fiind cea mai bună alegere când ai poftă de ceva dulce, fără prea multe calorii. În perioada rece, foarte indicat este sucul natural de mere, care are un gust foarte bun, dar şi un conţinut ridicat de vitamina C. În aceeaşi categorie intră şi sucurile din citrice: portocală, grepfrut, kiwi sau lămâie. Iar dacă preferi mai mult sucul de struguri, alege-l cu încredere. Are o aromă deosebită şi se spune că are proprietăţi similare cu cele ale mierii.
Laptele
Un ingredient foarte sănătos în regimul alimentar îl reprezintă laptele. Este o sursă importantă de proteine, zinc, vitamine din complexul B, dar şi de calciu, care păstrează oasele puternice şi ajută la pierderea kilogramelor nedorite. Specialiştii în nutriţie consideră că laptele este un ingredient esenţial în dietă. Potrivit acestora, trebuie să consumi în fiecare zi aproximativ 500 ml de lapte, cu un conţinut scăzut de grăsime, dacă vrei să slăbeşti sănătos şi apoi să te menţii. Mai mult, laptele reduce şi riscul apariţiei bolilor de inimă.
Ceaiul
Obţinut prin infuzarea frunzelor sau din fructele uscate ale unei plante, acest lichid are proprietăţi benefice dintre cele mai diverse. Cel mai lăudat este ceaiul verde, cunoscut pentru efectele sale diuretice, antioxidante şi pentru conţinutul crescut de vitamine.
Tot el scade riscul apariţiei cariilor, reglează digestia, combate efectele îmbătrânirii şi este un foarte bun energizant. O ceaşcă de ceai verde are un efect mai puternic decât cea de cafea şi, în acelaşi timp, creşte capacitatea de concentrare.
Borşul
Foarte răspândit în bucătăriile gospodinelor, borşul de tărâţe este bogat în minerale (magneziu, potasiu, sodiu, sulf, siliciu, mangan sau iod), vitamine (B şi PP), dar şi în enzime şi acizi care ajută metabolismul şi digestia. Borşul detoxifică organismul, previne infarctul miocardic şi luptă împotriva colesterolului. Este recomandat în boli cardiovasculare, în depresii, stres, astenii, boli urinare şi chiar în intoxicaţii cu alcool sau cu tutun. Iar dacă decizi să urmezi o dietă cu borş, poţi slăbi chiar şi până la cinci kilograme într-o săptămână.