MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „M-am reîndrăgostit nebuneşte de fostul iubit din liceu. Eu sunt de multă vreme într-o relație, el e divorțat și singur”

Distribuie

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Diana, am 45 de ani pe care nu îi arăt deloc. Sunt de multă vreme într-o relaţie cu cineva cu care am deja un copil aproape major. Această relaţie merge de mult timp doar în virtutea inerţiei. Noi locuim în străinătate de mai bine de zece ani. Problema este că acum puţin timp am reîntâlnit aici o persoană extrem de dragă mie, şi anume pe primul meu iubit din timpul liceului. În timpul acela am fost împreună doi ani, ani în care ne-am iubit nebuneşte, totul luând sfârşit odată cu plecarea lui din ţară şi o greşeală copilărească a mea. Acum, după 25 de ani, ne-am reîntâlnit. El e divorţat şi e singur, eu însă, nu. Am reuşit să ne întâlnim, vorbim în fiecare zi. M-am reîndrăgostit nebuneşte de el, parcă mai mult că prima oară. El, nu ştiu ce să spun… Eu cred că da, dar este mai reţinut, spune să o luăm pas cu pas. Cum pot şti dacă are aceleaşi sentimente (nu vreau să îl întreb şi nici să îi spun că sunt foarte îndrăgostită de el). Ce mă sfătuieşti să fac, Adela?

Adela răspunde:

Dragă Diana,

Se pare că tu ai o nevoie profundă și intensă de iubire, ca dovadă că, imediat ce a apărut cineva asupra căruia ai putut să o reverși, ai și izbucnit. Mai mult ca sigur că în relația cu soțul tău, care merge ”în virtutea inerției” nu te poți manifesta așa cum simți și ai nevoie. Totuși, ceea ce te-a împins să te îndrăgostești nebunește din nou de primul tău iubit este golul din tine, nu neapărat faptul că el este bărbatul potrivit pentru tine. Când umplem acest gol cu sentimente față de primul venit – fie el și fostul iubit din tinerețe – întreaga noastră ființă strigă de frustrare, nu de prea-plin. Iubirea presupune dăruire reciprocă armonioasă și împlinitoare. Este posibil ca acest fost iubit să se fi speriat de frenezia ta, să-i fie teamă că nu va fi capabil să fie la înălțimea nevoii tale de iubire. Trebuie să te liniștești un pic. Chiar dacă tânjești de multă vreme să dăruiești această dragoste, este mai bine să înveți să o ții puțin în frâu. Lasă-l pe el să vină spre tine, lasă-l pe el să te roage să vii. Dacă nu, riști să te alegi doar cu o aventură. Bărbații sunt flatați de femeile care li se oferă pe tavă, dar le preferă, în sinea lor, pe acele femei pentru care trebuie să lupte. Au nevoie să simtă că a meritat osteneala. Poate că asta e cea mai dură lecție pentru o femeie: să se stăpânească, să-și controleze emoțiile, să-și îndrepte toată atenția către interior. Acesta este faimosul mister feminin care îi înnebunește pe bărbați, și marea lecție pe care o are de învățat fiecare femeie. Să ne extragem liniștea și împlinirea din sufletul nostru, nu din exterior, nu din felul în care se manifestă un bărbat. Dacă vei reuși aceasta, poți avea orice bărbat din lume, începând cu soțul tău și terminând cu primul iubit din liceu. Așa că nu face nimic. Lasă-l pe el să facă, dacă vrea. Dacă nu… ai atât de multe lucruri de făcut cu tine însăți.


Primele imagini cu Kate Middleton însărcinată cu al treilea copil. Ducesa de Cambridge și-a arătat burtica de gravidă

Citește mai multe despre Adela sfaturi pe Libertatea.

Comentarii