Antirid
Tipul de masaj care ajută la combaterea ridurilor durează aproximativ 10 minute şi e recomandat să fie făcut în fiecare zi, la aplicarea cremei pentru faţă.
► În zona ochilor, masajul trebuie accentuat, pentru că pielea este de 4 ori mai subţire decât pe restul feţei. Se fac mişcări mai lente, pentru a fi stimulată circulaţia sangvină, însă nu dure. Se porneşte din punctul interior al sprâncenelor şi se continuă cu osul din zona arcadei. Apoi se face o mişcare circulară.
► Estomparea ridurilor frunţii se realizează printr-un masaj circular, pornind de la rădăcina nasului spre tâmple. Sensul trebuie să fie mereu de jos în sus! De asemenea, folosindu-se degetul arătător, se aplică crema masând tâmplele în sus şi în jos, asemeni cifrei opt.
► Gâtul şi bărbia se masează prin mişcări ample, realizate cu ajutorul palmei numai de jos în sus, pornind de la baza gâtului până când crema intră bine în piele. În acest fel de revitalizează ţesuturile şi se activează circulaţia sângelui.
Anticelulitic
Există mai multe tipuri de masaje care atacă celulita şi, făcut constant împreună cu aplicarea cremei anticelulitice, reuşeşte să dea pielii un aspect mai neted, fără „coajă de portocală”.
► Efleurajul – Această metodă permite pregătirea pielii pentru masajele ulterioare, mai apăsate. Vârfurile degetelor trebuie să alunece pe conturul mușchilor, de jos în sus, cu mișcări circulare.
► Frământarea – Masajul cel mai eficient favorizează schimburile între cele trei straturi ale epidermei şi activează microcirculația. Se prinde o porţiune din piele între degetul mare și alte două degete de la fiecare mână, apoi se masează pielea deplasându-te pe suprafaţa ei.
► Fricțiunea – Permite îmbunătățirea circulaţiei sângelui, ajută la eliminarea toxinelor din muşchi şi contribuie, de asemenea, la oxigenarea țesuturilor. Degetele trebuie să exercite o presiune, „desenând” cercuri în sensul acelor de ceas, în direcția perpendiculară pe mușchi.
Relaxare
Un masaj corect de relaxare a corpului trebuie să dea o stare de bine, pentru că secretă endorfine, supranumite „hormoni ai fericirii” şi, bineînţeles, hidratează datorită cremei sau laptelui de corp aplicat. Masajul poate să stimuleze sau să calmeze, în funcţie de ritmul şi de profunzimea mişcărilor realizate. Important este ca masarea zonelor să fie la o intensitate confortabilă. Corpul este ajutat să elimine toxinele, îmbunătăţind astfel şi circulaţia sângelui.
„Masajul are rolul de activare a circulaţiei sangvine (pentru care se fac mişcări energice) şi limfatice (la care mişcările sunt de netezire). Efectul imediat al masajului realizat corect este de superhidratare, datorită cremei folosite. Aceasta umple ridurile şi face pielea să fie mult mai frumoasă. De asemenea, obţinem o curăţare în profunzime, pentru că se înlătură particulele de piele moartă. La final, tenul devine mult mai alb, mai curat şi are un aspect mai proaspăt.”
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!