Datorită conţinutului său bogat în vitamina A, spanacul ne ajută să păstrăm sănătatea ochilor şi a pielii. Vitaminele din grupa B ne protejează de bolile cardiace şi ne ajută la întărirea sistemului nervos şi a ficatului, iar vitamina C e importantă în procesul de vindecare a rănilor şi în întărirea sistemului nervos. Vitamina E luptă pentru noi împotriva îmbătrânirii şi a cancerului, iar vitamina K ajută la coagularea sângelui. De asemenea, fibrele alimentare conţinute în spanac sunt un bun remediu împotriva constipaţiei şi reduc nivelul colesterolului din sânge, iar sucul de spanac poate fi folosit în lupta contra cancerului sau pentru refacerea sângelui. Deşi bogat în calciu, spanacul conţine o cantitate semnificativă de substanţe numite oxalaţi, care reduc de fapt absorbţia calciului şi a fierului. De aceea, în cazul în care luaţi calciu sub formă de pastile, ca să fie eficiente, e bine să le ingeraţi cu câteva ore înainte de a mânca spanac. Tot oxalaţii pot determina şi producerea de pietre la rinichi sau la vezica biliară, la persoanele predispuse la aceste boli. Pentru a beneficia de toate proprietăţile spanacului este indicat să-l consumaţi gătit sub aburi şi nu fiert, pentru că prin fierbere multe din substanţele nutritive pe care le conţine se distrug.
Înainte de a urma sfaturile din această pagină, consultaţi-vă medicul de familie. Amănunte legate de subiectul abordat de dr. Nwabudike puteţi obţine la cabinetul acestuia – Bucureşti, bd. Decebal nr. 1, bl. H2, sc. 2, ap. 45, nr. telefon 031.105.72.66, 021.322.66.99 sau 0752.304.536. Ne puteţi scrie despre subiectele care vă interesează pe adresa: bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti