Mergi direct la conținut »
Cât primește Spania dacă va câștiga Cupa Mondială. Prime uriașe pentru jucătorii iberici
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Cât primește Spania dacă va câștiga Cupa Mondială. Prime uriașe pentru jucătorii iberici

Cât primește Spania dacă va câștiga Cupa Mondială. Prime uriașe pentru jucătorii iberici.

De Ciprian Iana,

Componenţii selecţionatei de fotbal a Spaniei vor încasa prime de câte 400.000 de euro (800.000 euro brut) dacă vor reuşi să câştige trofeul la Cupa Mondială care va avea loc în Rusia, în această vară (14 iunie – 15 iulie), anunţă cotidianul sportiv Marca.

Valoarea primelor a fost stabilită de responsabilii Federaţiei spaniole de fotbal, în urma unui acord cu jucătorii, aşa cum s-a procedat şi la precedentele turnee majore, când cele două părţi au profitat de meciurile amicale din luna martie pentru a ajunge la o înţelegere în acest sens.

Câștigătoarea Cupei Mondiale va lua 35 de milioane de dolari

De menţionat că Federaţia a cărei selecţionată va cuceri trofeul Cupa Mondială din Rusia va încasa 35 milioane dolari din partea FIFA, însă pentru oricare dintre participantele la competiţie onoarea de a deveni campioană a lumii pentru următorii patru ani este cu siguranţă mai importantă decât banii puşi în joc.

Marca reaminteşte, totodată, că înaintea Mondialului 2010 din Africa de Sud, unde Spania a cucerit primul său titlu de campioană a lumii, primele rezervate componenţilor La Roja s-au ridicat la 600.000 de euro brut de jucător, notează Agerpres.


CITEȘTE ȘI: Iordănescu s-a dat cu Gigi Becali: ”A salvat echipa într-o perioadă grea! Eu am încercat să mediez conflictul”

Close
Închide
  Close