Alături de prietenul ei, poloistul stelist Pavel Popescu, Ana Maria Brânză a vizitat, zilele trecute, clubul Equestria, aflat pe DN1, în apropiere de Tâncăbeşti.
Spadasina a pătruns mai întâi în manejul acoperit, apoi a trecut prin zona de întreţinere, unde se face toaletarea armăsarilor, iar la final a ajuns în grajdul principal. Ea s-a oprit în dreptul blândelor patrupede, a vorbit cu ele, le-a mângâiat şi le-a dat să mănânce din palmă.
“Acesta este cel mai în vârstă cal şi cel dintâi al proprietarului, Platon. Are 21 de ani, dar şi acum sare peste obstacole. Are un talent deosebit!”, a explicat administratorul bazei, inginerul Ion Marin.
I se pare grea meseria de jocheu
Sub îndrumarea instructorului Constantin Ion, Ana Maria Brânză a urcat apoi în şaua unui armăsar negru. “Îl cheamă Jack, iar noi îi spunem Nebunu”. “Nebunu? De ce? Este rău?”, a întrebat vicecampioana olimpică de la Beijing. “Nu. E dintr-o rasă foarte docilă. Dacă nu-i dai nici o comandă, stă locului şi o jumătate de oră”, a venit răspunsul administratorului.
Ana a dat câteva ture prin manejul acoperit, iar apoi a ieşit în zona deschisă, cea în care se desfăşoară şi competiţiile sportive. La început, calul a fost dus de căpăstru de instructor, iar mai apoi a fost prins într-o coardă elastică.
“Nu e deloc simplu să fii jocheu!”, a spus Ana Maria, care fiind la doar a doua experienţă de acest gen – a mai urcat pe un cal în Egipt, în urmă cu ceva ani -, a stat mai încordată în şa.
“Şi eu am călărit acum câţiva ani şi vreo trei zile abia puteam să merg. Îţi solicită foarte mult muşchii de la picioare”, a venit cu explicaţia Pavel Popescu. Înainte de a pleca, scrimera şi-a luat rămas bun de la Jack.
“Ura! Mi-am mai făcut un prieten. La revedere! Promit să mai vin să te văd. Poate în septembrie, la Salonul Calului”, a spus ea, apoi i s-a adresat prietenului ei: “Nu-mi iei şi mie un căluţ?”.