↑ Bellu a fost figurant în filmul “Mihai Viteazul” (1970). Pellea a jucat rolul domnitorului
Libertatea: De ce aţi revenit după şase ani la lotul de gimnastică?
Octavian Bellu: Am fost rugat ca împreună cu Mariana (n.r. – Mariana Bitang) să dau o mână de ajutor. Am trăit ani întregi în mijlocul acestui fenomen şi am avut mari satisfacţii, aşa că nu puteam refuza.
Cu doamna Bitang aveţi discuţii în contradictoriu legate de sport?
Foarte des. Nu poţi să anulezi capacitatea de a găsi o altă soluţie, poate mai bună decât a ta, pe care o descoperă partenerul, pentru că aşa instaurezi dictatura.
A dat jos mustaţa doar în studenţie
De ce purtaţi mustaţă?
Tata, bunicul şi străbunicul au purtat şi ei mustaţă. O am din liceu şi am renunţat la ea doar pentru o perioadă scurtă, în timpul studenţiei. Mustaţa mi-a dat senzaţia unei anumite maturizări.
Cum aţi ajuns la film?
Alături de colegii de facultate am fost figurant în “Mihai Viteazul”. Eu eram ienicer. Eram des tăviliţi prin noroi, pentru că eram cei învinşi. Când credeam că ne tăvălisem destul, îl auzeam pe maestrul Nicolaescu spunând: “N-a fost bine!”. Pompierii dădeau drumul la apă şi ne spălau. Stăteam un pic să se usuce hainele pe noi şi o luam de la capăt. Am rezistat doar o săptămână.
”Negrul mă face mai autoritar”
Octavian Bellu a explicat de ce se îmbracă mai mult în ţinute de culoare neagră: ”E un mod de a mă exprima vestimentar pe care l-am avut încă din şcoală. Mi s-a părut că par mult mai matur, mai serios, mai autoritar, dacă purtam cămaşă şi cravată de culoare neagră. Dincolo de aspectul seriozităţii, are şi o anumită tentă de marţialitate. Alte culori nu mi se pare a fi neapărat frivole, dar parcă negru se potriveşte în orice situaţii”. Bellu dezvăluie cum se menţine în formă: ”Nu fac nimic special. Ce te poate ţine într-o anumită formă este munca, dominanta de a fi în mijlocul evenimentelor, de a participa la ele”.