2. Specializări învechite. Dacă cei care participă la interviurile de angajare au specializări care nu se mai caută pe piaţa muncii sau nu sunt la curent cu noile tehnologii apărute în domeniul în care vor să se angajeze, 31% dintre recrutori spun că nu îi mai caută după primul interviu.
3. Concedierea. Cei mai mulţi dintre recrutori sunt atenţi la acest aspect şi se interesează în amănunt de motivele pentru care un candidat a fost concediat de la jobul anterior, ceea ce este oarecum normal. Surprinzător este, însă, faptul că mulţi dintre cei intervievaţi au spus că pot apărea probleme serioase în carieră şi pentru cei care şi-au luat un concediu prelungit pentru creşterea copilului sau din cauza unei probleme de sănătate.
4. Vârsta. Deşi este discriminatoriu şi ilegal ca angajările să se facă pe criterii de vârstă, recrutorii recunosc faptul că acesta este un motiv serios pentru care unii candidaţi pot fi refuzaţi. Şi deşi mulţi susţin că cu cât ai o vârstă mai înaintată, cu atât ai mai puţine şanse să-ţi găseşti job, specialiştii spun însă că cei mai căutaţi specialisţi pe piaţa muncii sunt persoanele cu vârsta între 30 şi 45 de ani, în defavoarea celor până în 30 de ani.
5. Şomajul. Candidaţii care sunt şomeri pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an sunt din ce în ce ai greu de angajat, 36% dintre respondenţi susţinând că nu ar recruta pe cineva cu o asemenea pauză în activitatea profesională, potrivit incont.ro.