MENIU CAUTĂ

VIDEO | Adriana Nedelea LA FIX: Discursul Papei Francisc, văzut de o româncă de etnie romă din America, pare superficial

Distribuie

„Ce m-a deranjat cel mai mult în discursul Papei a fost că în general a fost așa, la un mod foarte superficial. De exemplu, când vorbește despre persecuția romilor nu zice absolut nimic specific. M-a deranjat că n-a zis cuvântul “Holocaust” și că n-a zis cuvântul «sclavie».”

Este aprecierea Ioanidei Costache, în vârstă de 29 de ani, care s-a născut în Portland, din părinți de etnie romă, emigrați în 1985. Ioanida a venit în România să își pregătească doctoratul în Muzicologie.  

Care este povestea româncei și cum simte ea rasismul din România, vedeți la Adriana Nedelea LA FIX.


Citește și:

O tânără de etnie romă crescută în SUA și doctorandă la Stanford critică discursul Papei: ”M-a deranjat că n-a zis cuvântul Holocaust și că n-a zis cuvântul «sclavie»”


„Adriana Nedelea LA FIX” este emisiunea de știri, evenimente și investigații difuzată live pe site-ul Libertatea zilnic, de luni până vineri.

De două ori pe zi, la 10.30 și la 16.00, jurnalista Adriana Nedelea dezvăluie și explică știrile zilei pentru publicul Libertatea.

Citește mai multe despre Adriana Nedelea pe Libertatea.

Comentarii