Mergi direct la conținut »
VIDEO | Adriana Nedelea LA FIX: Discursul Papei Francisc, văzut de o româncă de etnie romă din America, pare superficial
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | Adriana Nedelea LA FIX: Discursul Papei Francisc, văzut de o româncă de etnie romă din America, pare superficial

VIDEO | Adriana Nedelea LA FIX: Discursul Papei Francisc, văzut de o româncă de etnie romă din America, pare superficial

„Ce m-a deranjat cel mai mult în discursul Papei a fost că în general a fost așa, la un mod foarte superficial. De exemplu, când vorbește despre persecuția romilor nu zice absolut nimic specific. M-a deranjat că n-a zis cuvântul “Holocaust” și că n-a zis cuvântul «sclavie».”

Este aprecierea Ioanidei Costache, în vârstă de 29 de ani, care s-a născut în Portland, din părinți de etnie romă, emigrați în 1985. Ioanida a venit în România să își pregătească doctoratul în Muzicologie.  

Care este povestea româncei și cum simte ea rasismul din România, vedeți la Adriana Nedelea LA FIX.


Citește și:

O tânără de etnie romă crescută în SUA și doctorandă la Stanford critică discursul Papei: “M-a deranjat că n-a zis cuvântul Holocaust și că n-a zis cuvântul «sclavie»”


„Adriana Nedelea LA FIX” este emisiunea de știri, evenimente și investigații difuzată live pe site-ul Libertatea zilnic, de luni până vineri.

De două ori pe zi, la 10.30 și la 16.00, jurnalista Adriana Nedelea dezvăluie și explică știrile zilei pentru publicul Libertatea.

Close
Închide
  Close