Miercuri, 14 noiembrie 2018, 15:16

Omar Zouhri de 58 de ani, britanic cu origini marocane, a murit după la câteva săptămâni după ce a contractat boala la Mehdya, Maroc.

Atunci când a prezentat primele simptome, bărbatul s-a prezentat la spitalul din orașul în care locuia și le-a spus medicilor de acolo că un băiat a murit în Maroc după ce a fost mușcat de o pisică, același animale care și-a înfipt colții și în mâna sa.

Medicii i-au dat o injecție preventivă și l-au trimis acasă spunând că nu e nicio grijă că ar avea rabie. Trei săptămâni mai târziu s-a prezentat din nou la doctor cu dureri în mâini, iar acesta i-a recomandat cremă anti-mâncărimi.

Trei săptămâni mai târziu bărbatul a murit în spital, iar medicii au confirmat că decesul

Soția bărbatului spune că medicii îi spuneau că este paranoic și a fost asigurat în repetate rânduri că nu are rabie.

Nepotul victimei, Nabil Jellal, s-a aflat alături de acesta când a murit și a spus că tot ce a cerut a fost ca rudele sale să aibă grijă de soția și copiii lui. „Nu se putea mișca, era sedat, dar încă se lupta și încerca să se ridice”, a spus el. „Vorbea puțin, unele dintre ultimele lui cuvinte au fost să ne îngrijim de familia sa”.

Dr. Tina Kenny, director medical al NHS Trust din Buckinghamshire Healthcare, a confirmat că băratul a decedat la Spitalul John Radcliffe din Oxford. Ea a spus că a fost deschisă o anchetă internă deoarece „decesele din cauza rabiei sunt atât de rare în această țară”.

Doctorul Kenny a îndemnat familia să ia legătură cu conducerea spitalului dacă au „motive de îngrijorare cu privire la îngrijirea pe care a primit-o bărbatul la spital”.

Rabia nu se găsește în animalele sălbatice sau domestice din Marea Britanie și doar cinci persoane au fost infectate între 2000 și 2017 după „expuneri la animale în străinătate”.


Citește și: Fetița de șase ani care își îngrijește tatăl paralizat a emoționat o lume întreagă