Banat
Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. Media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început până la aproximativ 8 grade în intervalul 16 – 21 decembrie. După această perioadă, temperaturile vor scădea și vor ajunge la două grade Celsius.
Probabilitatea pentru precipitații va crește după data de 21 decembrie, dar ploi slabe se mai pot semnala și în jurul datei de 16 decembrie.
Crișana
În prima parte a intervalului, meteorologii au transmis că vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 8 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată după data de 21 decembrie, dar și în jurul datei de 16 decembrie vor fi posibile ploi slabe, pe arii restrânse.
Transilvania
În prima parte a intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 4…6 grade, cu o tendință de ușoară scădere, spre norma de aproximativ două grade a perioadei, în ultimele zile din cea de-a doua săptămână.
Temperaturile nocturne vor fi predominant negative, situate în jurul unei valori medii regionale de -3…-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după 21 decembrie și, posibil, în jurul datei de 16 decembrie.
Maramureș
Meteorologii au transmis că vremea va fi relativ caldă pentru această dată la începutul și sfârșitul intervalului de prognoză, când vor fi temperaturi maxime în jurul a 4 grade. Temperaturile nocturne vor fi cuprinse, în medie, între -2 și 2 grade, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului de prognoză și cele mai scăzute la sfârșit.
Vor fi posibile precipitații slabe în jurul datei de 16 decembrie, iar după 21 decembrie, probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ va fi în creștere.
Moldova
În general, pe parcursul întregului interval de prognoză, media temperaturilor maxime va fi apropiată de cea normală specifică perioadei de referință, aceasta urmând a se încadra între 2 și 5 grade, cu cele mai mici valori în intervalul 16-20 decembrie.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi în creștere în intervalul 20-27 decembrie, dar burniță și ploi slabe se pot semnala, trecător, și în prima săptămână de prognoză.
Dobrogea
În mare parte a intervalului, vremea va fi caldă, media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade, cu cele mai mici valori în intervalul 16-19 decembrie, iar cea a minimelor se va încadra între 2 și 4 grade.
Ploi slabe se vor semnala în prima zi a intervalului, dar temporar și în perioada 19-27 decembrie, în timp ce în restul intervalului, trecător, este posibil să apară burnița.
Muntenia
În primele două zile, vremea va fi caldă, cu o medie regională a maximelor de 7-8 grade Celsius, însă temperaturile vor scădea în următoarea perioadă.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi în creștere în intervalul 20-27 decembrie, dar burniță și ploi slabe se pot semnala, trecător, și în prima săptămână de prognoză.
Oltenia
În primele două zile ale intervalului, vremea va fi caldă pentru această perioadă, iar temperaturile vor fi cuprinse între 7-9 grade Celsius. În intervalul 16-20 decembrie, temperaturile vor ajunge la 4 grade Celsius. În timp ce cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de temperaturi diurne medii, relativ constante, în jurul a 5…6 grade.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi în creștere în intervalul 20-27 decembrie, dar burniță și ploi slabe se pot semnala, trecător, și în prima săptămână de prognoză.
La munte
Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 1 și 4 grade și cea a minimelor între -4 și 2 grade. Ulterior, vremea se va răci treptat.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere în intervalul 21 – 27 decembrie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro