Decizia CSM poate fi atacată de judecătoarea Popoviciu, cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.
A strigat prezenţa pentru un tânăr mort în accidentul de lângă 2 Mai
Procesul lui Vlad Pascu a început la Mangalia pe 22 februarie anul acesta, când judecătoarea Ancuţa Popoviciu a intrat în sala de judecată mestecând gumă, iar apoi, când a făcut prezenţa, a întrebat dacă la proces se află și unul dintre studenții uciși: „A decedat o victimă?”, s-a mirat ea când a auzit rumoarea celor din sală. Atitudinea ei a revoltat opinia publică, iar Inspecția Judiciară s-a autosesizat.
Pe 14 martie 2024, avocatul Cuculis, care îi reprezintă în proces pe părinţii Robertei Dragomir și pe tinerii răniți în accident, a cerut recuzarea Ancuţei Popoviciu, dar Judecătoria Mangalia a considerat cererea nefondată. Cinci zile mai târziu, pe 19 martie, procurorii care l-au trimis în judecată pe Vlad Pascu au solicitat strămutarea procesului, dar Curtea de Apel Constanţa le-a respins cererea.
O lună mai târziu, pe 18 aprilie 2024, judecătoarea Popoviciu a anunţat, în sala de judecată, că vrea să se retragă din dosar, după ce Inspecţia Judiciară a propus CSM suspendarea ei din funcţie. Cererea de abţinere a Ancuţei Popoviciu a fost respinsă de Judecătoria Mangalia. La fel, şi cererea Inspecţiei Judiciare, de către CSM.
Ce le-a întrebat judecătoarea pe mamele tinerilor uciși
La următorul termen al procesului, din 9 mai 2024, a urmat o nouă gafă a judecătoarei. În cursul audierii părinţilor studenţilor ucişi, Ancuţa Popoviciu a întrebat-o pe mama Robertei Dragomir dacă a fost la înmormântarea fiicei ei, iar pe mama lui Sebi Olariu, dacă s-a speriat atunci când a aflat că fiul ei a murit. Pe 20 mai, avocata Daniela Ganea, care reprezintă familia Olariu, a cerut recuzarea Ancuţei Popoviciu. Iar de data aceasta, cererea a fost admisă de Judecătoria Mangalia.
Pe 1 iunie, Ancuța Popoviciu a fost transferată la cerere la Judecătoria Constanța, cu acordul CSM.
Iar dosarul lui Vlad Pascu i-a fost repartizat judecătoarei Claudia Berevoescu, preşedinta Judecătoriei Mangalia.
Procesul de la Mangalia e în stand by de 5 luni
Pe 14 iunie, judecătoarea Berevoescu a aprobat cererea avocatului Adrian Cuculis ca doi dintre studenții răniți, Cristina I. şi Alex C., să fie examinați la INML, ca să se constate dacă ei au suferit vreo infirmitate permanentă.
De atunci, procesul bate pasul pe loc. Expertizele au fost recent finalizate, dar instanța a dispus ca INML să facă o completare a raportului de expertiză și să răspundă la obiecţiunile formulate de Biroul Asigurătorilor Auto, parte responsabilă civilmente în proces,. Următorul termen al procesului este pe 6 decembrie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
AaaBbbCcc • 28.11.2024, 09:25
E nederept ca dumneaei sa fie sanctionata, iar superiorii care au girat sa continue, sa fie absolviti. Acceptarea ca inculpatul sa fie judecat in procedura simplificata, e cea mai grava fapta care aduce atingere infaptuirii justitiei. Si ar fi interesant daca CSM a facut referire la aceasta chestiune inainte de a o pedepsi.
Vladov • 29.11.2024, 11:12
AaaBbbCcc • 28.11.2024, 09:25
E nederept ca dumneaei sa fie sanctionata, iar superiorii care au girat sa continue, sa fie absolviti. Acceptarea ca inculpatul sa fie judecat in procedura simplificata, e cea mai grava fapta care aduce atingere infaptuirii justitiei. Si ar fi interesant daca CSM a facut referire la aceasta chestiune inainte de a o pedepsi.
Drept ar fi ca superiorii ei sa fie sanctionati cu retrogradare, iar ea data afara.
Vladov • 28.11.2024, 08:36
Intotdeauna, cu 3 zile inainte de alegeri se intampla minuni. De regula, dureaza inca 3 zile dupa alegeri. Dupa aia, se claseaza.🤮