Mergi direct la conținut »
De ce este bine să bei ceai de anghinare. Planta face minuni
Ştiri Libertatea > Ştiri > De ce este bine să bei ceai de anghinare. Planta face minuni

De ce este bine să bei ceai de anghinare. Planta face minuni

Anghinarea este considerată un remediu minune și este una dintre cele mai vechi plante folosite atât în medicina naturistă, cât și în gastronomie. Are un gust delicat, ușor amărui, dar care odată mestecat, lasă în urmă o aromă dulceagă. 

Principala substanță din frunzele de anghinare este polifenolul numit ”cinarină”, un puternic antioxidant, cu pronunțat efect hepatoprotector. Efectul benefic asupra ficatului recomandă anghinarea și în situații de mahmureală.

Un mod răspândit de consum al anghinarei este sub formă de ceai. Infuzia de anghinare este recomandată atât pentru tonifierea ficatului sănătos, cât și în insuficiență hepatică, hepatită cronică și calculi biliari.

anghinarea favorizează eliminarea ureei și a substanțelor toxice din rinichi. Pentru că ajută la eliminarea acidului uric, anghinarea este recomandată și în tratamentul gutei.

În zona mediteraneană, anghinarea este macerată în ulei de măsline pentru a trata afecțiunile hepatice și biliare.

Cum se prepară ceaiul de anghinare

La 300 ml de apă clocotită, se pun două lingurițe de frunze de anghinare uscate și mărunțite. Cura cu ceai de anghinare durează între 20 și 30 de zile. Prima doză de ceai se bea dimineața, pe stomacul gol, iar a doua se consumă cu 30 de minute înainte de masa de seară.

Contraindicații: planta nu este recomandată în perioadele de alăptare, în cazurile de obstrucție de duct biliar, căci creșterea afluxului biliar ar putea agrava obstrucția și nici persoanelor alergice la plante din familia Asteraceae/Compositae, precum ambrozia, gălbenelele etc.

Close
Închide
  Close