Numele meu este Emilian J., am 28 de ani si sunt din Medias. Stiam ca dragostea trece prin stomac, dar am auzit ca trece si prin… nas. Cum vine asta? E adevarat ca barbatul e capabil sa adulmece femeia? Emilian.
„Stiam ca dragostea trece prin stomac, dar am auzit ca trece si prin… nas. Cum vine asta?”. E posibil ca dragostea sa treaca prin stomac, dar prin nas trece sigur. Cum adica? Parfumurile, de exemplu, influenteaza favorabil apetitul sexual. Cand sunt „prinse” de nari, ele transmit semnale puternice catre creier, care reactioneaza prompt si-apoi redistribuie aceste pretioase informatii spre acele zone „interesate” ale trupului. Unele arome ne trezesc amintiri, ne stimuleaza erotic si ne… manipuleaza. Iata cateva exemple: scortisoara predispune la visare, parfumul trandafirilor este imbatator, bergamota te inveseleste, iar moscul este teribil de excitant. Subconstientul adulmeca si-apoi „decide” comportamentul sexual fata de partenerul erotic – il tolereaza sau il respinge in functie de mirosurile emise de trupul sau. „E adevarat ca barbatul e capabil sa adulmece femeia?”. Asa s-ar parea. Barbatii reactioneaza mult mai puternic la mirosurile trupului feminin (mai cu seama la cele naturale), care sunt mult mai atragatoare decat cele artificiale: parfumuri, spray-uri intime, sampoane, deodorante s.a. Din nefericire, nu s-au descoperit inca arome care sa asigure si permanenta vigorii erectile sau care sa elimine deficientele sexuale….
Am cateva nelamuriri legate de apucaturile sexuale ale barbatilor. Din ce cauza barbatii prefera perversiunile? Pentru ca sunt mai agresivi decat femeile? Tine motivul asta? Ancuta B., din Petrosani.
Presupunerea ca barbatii au un potential major de agresivitate sau „o motivare” sexuala mai intensa decat femeile nu are o fundamentare care „sa tina”. Putini barbati au o agresivitate sadica activa, iar manifestarile lor de extrema violenta au rareori drept scop eliberarea de tensiunea sexuala. Multi experti cred ca predispozitia barbatilor de a interpreta intr-un registru sexual conflictele emotionale, mult mai intens si mai frecvent decat femeile, e conditionata de felul diferit in care are loc, in copilarie, dezvoltarea lor psihosexuala. Intr-o familie normala de azi, mama e obiectul afectiunii pentru oricare tanar. Insa, indiferent de intensitatea iubirii pe care i-o arata, el nu-si poate dori sa fie ca ea. Asa ca va trebui sa traiasca momentul „critic” in care e nevoit sa renunte la acest punct de referinta al identitatii propriei personalitati pentru a-si cauta altul corespunzator. Un adolescent va fi nevoit sa se confrunte cu clipa despartirii mult mai devreme decat o fata, iar traumatismul va fi mai intens. Rezultatul? Va avea o personalitate labila, fragila si contradictorie in multe aspecte.
La un moment dat, adolescentii au de infruntat componentele feminine ale personalitatii lor si afiseaza, pentru o scurta perioada, o atitudine de dispret pentru fete sau femei si o ura intensa fata de „fetite”. Daca nu e posibil transferul de afectiune spre figura tatalui, atitudinea de respingere a feminitatii mamei nu e rezolvata. Si-atunci, personalitatea tanarului ramane dominata de teama. Sentimentele lui oscileaza intre dragoste si ura, „un mediu” extrem de prielnic aparitiei dorintelor perverse.