Anul acesta, Dumitru Tudorache a susținut titularizarea a doua oară, la disciplina Cultură Civică, relatează Hotnews. Prima oară a luat examenul în urmă cu trei ani, tot cu notă mare, însă nu a găsit un post permanent.
„Nu erau multe posturi în Dâmbovița. Am luat câteva ore la o clasă. De anul trecut până acum am predat la Colegiul Național Nicolae Titulescu din Pucioasa, județul Dâmbovița, unde a fost profesor Logică și Cultură Civică la mai multe clase”, a spus profesorul.
Bărbatul a mărturisit că s-a apucat să învețe după vacanța de Paște, cu doar câteva luni înainte de examenul de titularizare.
Despre reușita de la examen, spune că, dacă îți place ce faci, reușești.
Sper să-i inspir și pe alți oameni.
Dumitru Tudorache, profesor
Dumitru Tudorache a dat examenul de titularizare în București, în speranța ca în Capitală să fie mai multe locuri libere.
„În Dâmbovița nu sunt chiar așa de multe locuri libere. Acum în București sunt trei locuri pe Cultură Civică, cu 18 ore viabile. Și mai erau 3 locuri la Școala Specială pentru Deficienți de Vedere. Eu pot să iau și pe Psihopedagogie Specială pentru că am modulul acela de psihopedagogie specială făcut. Eu aici aș dori să prind un post, la Școala Specială de pe Austrului, acolo ești autonom ca profesor nevăzător. În învățământul de masă mi-a fost greu, spune profesroul Dumitru Tudorache.
Dumitru Tudorache spune că și-a dorit mereu să lucreze în educație și crede că sistemul de învățământ s-ar îmbunătăți dacă și profesorii titulari ar da examenul de titularizare „pentru că altfel unii se plafonează, iar alții dau întruna titularizarea”.
Dascălul spune că dacă prinde un post în București o să stea cu chirie în apropierea Școlii Speciale pentru Deficienți de Vedere.
În 2019, mai puțin de jumătate dintre profesorii care au susținut examenul de titularizare au obținut note peste 7, minimul necesar pentru a fi angajați pe perioadă nedeterminată.
Datele oficiale de la Ministerul Educației arată că, din promoţia curentă, 46,79% dintre candidați (46,83% în 2018, respectiv 43,07% în 2017) au obţinut note peste 7. Cele mai ridicate procente de note între 7 și 10 – ambele promoții – s-au înregistrat în sectorul 6 al Capitalei (72,3%) și în județul Prahova (58,5%).
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro