Aventura denumită „Rătăcit în HD” a început pe 18 iulie. Traian Urieș, un fotograf din Hunedoara, și-a propuns să parcurgă în fiecare zi 20 de kilometri pe jos, scrie Ziarul Hunedoreanului. În prima săptămână, fotograful a străbătut peste 100 de kilometri în ținutul sălbatic de munte, din nordul județului.
Bărbatul a mers pe drumuri aproape distruse, pe poteci de munte și chiar prin râuri. I-a fost alături Cezar, ciobănescul său german. Hunedoreanul a dormit numai în cort, în pădurile de la limita dintre județele Hunedoara și Alba.
„Cezar este şi un erou pentru mine pentru că m-a urmat pe parcursul proiectului Rătăcit în Hd fără să facă în nici un moment măcar un singur pas înapoi. În ultimele trei zile am călătorit pe jos prin locuri pe care trece greu omul. Cezar a trecut peste tot. A dovedit că loialitatea e uneori mai presus decât antrenamentul. Anul trecut a făcut alături de mine 400 de kilometri. Anul acesta a reuşit doar 100. Desigur, e mai bătrân cu un an. Anul acesta am trecut prin locuri prin care doar câinii super antrenaţi pot trece, Cezar a fost la înălţime şi la propriu şi la figurat dintr-un motiv simplu: Loialitate”, a povestit fotograful în jurnalul de călătorie pe care-l ține pe pagina sa de Facebook.
Citește și Actorul Ion Dichiseanu a provocat un accident în Eforie Sud. A rănit trei oameni pe trecerea de pietoni
Pentru a-și proteja câinele, hunedoreanul a decis să-l ducă acasă. Așa se face că Traian Urieș a fost nevoit să continue aventura fie singur, fie însoțit de câte un prieten.
„Desigur, e mai bătrân cu un an. Anul acesta am trecut prin locuri prin care doar câinii super antrenaţi pot trece, Cezar a fost la înălţime şi la propriu şi la figurat dintr-un motiv simplu: Loialitate”, a mărturisit Traian Urieș.
Fotograful care merge pe jos pentru a promova Hunedoara. Vrea să străbată 400 de kilometri în trei săptămâni
Potrivit sursei citate, fotograful din Hunedoara vrea să parcurgă peste 400 de kilometri pe jos, în cele trei săptămâni ale aventurii sale. A pornit din Geoagiu Băi, iar traseul stabilit este Săcărâmb – Trestia – Peștera – Brad – Blăjeni – Pe Dealuri – Bulzeștii de Sus – Baia de Criș – Căzănești – Pogănești – Zam – Tisa – Castelul Bethlen – Bejan – Târnăvița și Deva.
„Unii cunosc România, orașul sau județul în care locuiesc doar din cărți, hărți și Facebook. Haideți să mergem pe jos și să cunoaștem istoria și pe jos. Istoria adevărată e cea pe care o simțim, cea pe care o vedem. Într-un mod simplu. Ca țăranul care parcurgea, odinioară, dintr-un sat în altul, zeci de kilometri, doar pentru a-i spune altui țăran că vine potera să-l ia sau pentru a-și vizita neamurile sau pentru a duce copiii la școală. Din mașină vedem doar frânturi din ceea ce vor alții să ne arate. Pe jos înseamnă mult mai mult. De sus vedem doar în miniatură, din viteză vedem doar ceea ce vor să ne lase să vedem caii putere din mașinile noastre. (…) Rutina, însă, comoditatea, lenea, ne îngrașă, ne limitează oportunitățile de a admira istoria și locurile ce merită văzute, ne alterează de cele mai multe ori sănătatea, ne aruncă într-o roată a vieții din care uneori nu reușim să mai ieșim. Așa că eu m-am hotărât să mă <
sursă foto: Ziarul Hunedoreanului
Citește și Românul care vinde dulciuri din Transilvania în Statele Unite. Colacul secuiesc e preferatul americanilor
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro