Mergi direct la conținut »
Gabriela Firea, despre taxa auto din centru: “Nu ne-am gândit deocamdată la a institui o taxă de poluare în centrul Capitalei”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Gabriela Firea, despre taxa auto din centru: “Nu ne-am gândit deocamdată la a institui o taxă de poluare în centrul Capitalei”

Gabriela Firea, despre taxa auto din centru: “Nu ne-am gândit deocamdată la a institui o taxă de poluare în centrul Capitalei”

După ce anul trecut primarul Gabriela Firea vorbea despre instituirea unei taxe auto pentru centrul Capitalei, acum, se pare că s-a răzgândit. “Nu ne-am gândit deocamdată la a institui o taxă de poluare în centrul Capitalei”, a spus astăzi la Ministerul Mediului.

De Delia Chilianu,

Gabriela Firea spunea în luna octombrie a anului trecut că bucureştenii vor plăti o taxă de centru. Se întâmpla în cadrul conferinţei Live Business, organizată de Economica.net. Spunea atunci că taxa va fi stabilită în funcţie de nivelul de trai din Bucureşti și că este nevoie de acea taxă de centru pentru protecţia clădirilor de patrimoniu din centru, a mediului înconjurător, dar şi ca un factor anticongestie. În urmă cu două luni, Sorin Chiriță, administratorul public al orașului spunea și el că șoferii care vor să circule cu mașina pe artere aglomerate din centrul Capitalei vor fi obligați să plătească o taxă de poluare.

Au fost generate, astfel, o serie de discuții în spațiul public, iar Gabriela Firea a instatat ca astăzi, de Ziua mondială a mediului înconjurător, să lămurească situația: ”Nu ne-am gândit deocamdată la modul aplicativ la a institui o taxă de plouare în centrul Capitalei, deși ea s-ar cere. Nu credem că orașul este pregătit, nu credem că cetățeni sunt în acest moment pregătiți, fără o consultare foarte largă, de a plăti o taxă pentru a pătrunde în zona de patrimoniu, în zona centrală (…) încercăm să multiplicăm și să dinamizăm celelalte măsuri, în special încurajarea transportului în comun, încurajarea construirii de piste de bicicliști, încurajarea recuperării pentru cetățeni a spațiilor verzi și o măsurare și monitorizare mai atenta a calității aerului (…) Să rămână ca ultima soluție, la un moment dat, dacă se va pune problema, dar numai după o largă consultare, și așa numitul timbru de mediu de zonă centrală, dar nu acum”.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO/Bogdan, Shurubel și Zebra dansatoare, trio-ul inedit de la Afterhills. ”Am luat toate standurile cu mâncare la rând”

Close
Închide
  Close