De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 13.50 Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care prevede că secretarul general al ministerului, în situaţia vacanţei funcţiei de ministru sau pe perioada în care ministrul se află în imposibilitatea exercitării atribuţiilor, dobândeşte calitatea de ordonator principal de credite, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

„În şedinţa de Guvern de astăzi (joi – n.r.) a fost adoptată, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului administrativ. Prin această modificare se consolidează atribuţiile secretarilor generali din ministere, pentru evitarea unor disfuncţionalităţi majore în administraţia publică. Actul normativ prevede că secretarul general al ministerului are rolul de a asigura continuitatea activităţii instituţiei care, în situaţia vacanţei funcţiei de ministru sau pe perioada în care ministrul se află în imposibilitatea exercitării atribuţiilor, dobândeşte atribuţia de ordonator principal de credite”, a spus Barbu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că această decizie a fost necesară având în vedere recentul blocaj în funcţionarea unor ministere şi implicit a Guvernului, prin nefinalizarea procedurii de constatare a vacanţei funcţiei de ministru şi numirea unui nou ministru, fapt care a generat unele urmări cu impact negativ – cum ar fi neachitarea drepturilor salariale în cazul unor angajaţi, nerespectarea obligaţiilor financiare prevăzute în contracte cu agenţi comerciali, inclusiv neplata facturilor, nerealizarea rambursărilor şi a plăţilor aferente implementării proiectelor cu finanţare europeană sau internaţională.

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE
Recomandări

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE

”Completăm prin Ordonanță de urgență Codul administratv în sensul consolidării atribuțiilor secretarului general al ministerului, care are rolul de a coorodona activitatea minsterului”, a spus premierul Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.

Astfel, concret, secretarul general al ministerului va fi ordonator principal de credite în cazul vacanței funcției de ministru sau în imposibilitatea exercitării atribuțiilor d ecătre ministru.

„Astfel vor fi plătite salariile angajaților”, a mai anunțat Viorica Dăncilă.

Ea le-a transmis secretarilor generali ai ministerelor Mediului, Energiei și pentru Relația cu Parlamentul, rămase fără conducere după demisia miniștrilor ALDE, să se ocupe cu prioritate de plata salariilor angajaților din subordine.

Gigi Becali își răsfață fetele în stil mare. Fiica patronului de la FCSB conduce un bolid de 200.000 de euro
GSP.RO

Gigi Becali își răsfață fetele în stil mare. Fiica patronului de la FCSB conduce un bolid de 200.000 de euro

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum
HOROSCOP

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum