UPDATe ora 17.50 Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, după coaliție, despre introducerea taxei de solidaritate, că orice măsură trebuie analizată, pe lângă oportunitate, din punct de vedere al impactului financiar.
„Dacă impactul financiar pozitiv este unul semnificativ, sigur că măsura urmează să fie implementată, dacă nu produce alte lucruri negative. Dacă impactul financiar este unul negativ, n-are rost”, a spus Dragnea
Întrebat de la ce prag se va aplica taxa de solidaritate, Dragnea a răspuns: „De la pragul semnificativ”.
„La taxa de solidaritate încă se întâmplă să se lucreze, sunt simulări. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. Taxa de solidaritate nu este o taxă pe persoane juridice, cum am mai auzit, este o taxă care va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani”, a afirmat Tudose.
Citește și: EXCLUSIV/ Soţul Antoniei, chemat să dea declaraţii în procesul deschis de Alex Velea
El a subliniat că nu s-a stabilit încă un prag de la care ar putea fi aplicată această taxă. ”Sunt simulări care este pragul, care este procentul, de la cât în sus se va aplica. Dacă se va stabili că va fi aplicată de la un anumit prag, de la un anumit procent iar impactul va fi foarte mic, probabil că nu o vom aplica”, a explicat Mihai Tudose.
Şeful Executivului a spus că sunt mai multe scenarii testate în acest moment, și nici nu a răspuns cât se aşteaptă statul să încaseze prin acest impozit, pentru a-l considera fezabil.
„Dacă se va stabili că va fi aplicat de la un anumit prag, un anumit procent, iar impactul va fi foarte mic, probabil că nu îl vom aplica. (…) Dacă cifra este foarte mică şi nu contează, e mai mare efortul decât rezultatul, nu va fi aplicată”, a mai spus Tudose.