220 de români fac parte din echipaj
“Condiţiile sunt cu adevărat speciale. 24 de ore din 24 avem un servant la dispoziţie. Interioarele au fost modificate după arhitectura Titanicului. Alături de noi călătoresc strănepoţi ai celor care au fost pe vas. Trebuie să purtăm ţinute de epocă, după ultima modă din 1912! ”, povesteşte Tăbăcaru, care susţine că în echipajul vasului s-ar afla şi 220 de români. “Copia” Titanicului a plecat tot din portul Southampton şi traversează Atlanticul, către locul tragediei ce a şocat întreaga lume la data de 15 aprilie 1912. Acolo va avea loc o ceremonie în memoria celor trecuţi în nefiinţă, urmând apoi ca vasul să ajungă la New York.
Sunt călători din 28 de ţări
Nava de lux Balmoral, o copie fidelă a Titanicului, şi-a ridicat, ieri, ancora pentru a reface cu exactitate itinerarul legendarului vas ce zace şi acum la o adâncime de 3.798 de metri pe fundul Oceanului Atlantic.
Astfel, vaporul a părăsit portul britanic Southampton la ora 21.00 (ora României), începându-şi îndrăzneaţa călătorie spre metropola americană New York, unde ar fi trebuit să ajungă şi Titanicul cu un veac în urmă. Balmoral are la bord 1.309 pasageri, exact câţi a avut şi Titanicul, veniţi din 28 de ţări, printre ei numărundu-se şi românii Cornel şi Alina Tăbăcaru. Titanicul s-a scufundat pe 15 aprilie în 1912, în apele reci ale Oceanului Atlantic, după ce s-a lovit de un gheţar. Doar 712 persoane au supravieţuit din cele 2.208 de suflete aflate pe vas.