De Daniel Ionașcu,

Potrivit unui document postat de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), după ieșirea din starea de urgență, într-o primă etapă, nu vor funcționa barurile, cafenelele și cofetăriile din incintele hotelurilor.

Patronatele din turism au început însă deja să amenajeze hotelurile, restaurantele sau cafenelele în vederea deschiderii sezonului.

Chiar dacă restaurantele și cafenelele nu vor fi deschise prea curând, Libertatea vă prezintă cum ar putea avea loc ieșirea la o cafea împreună cu prietenii atunci când acest lucru va fi posibil.

Mesele vor fi separate de panouri, astfel încât să fie realizată distanțarea fizică, iar persoanele să nu fie expuse riscului de infectare. Aceste panouri sunt realizate fie din plexiglas, fie din policarbonat, adică un fel de plastic ușor.

Astfel de panouri de plexiglas și-au făcut recent apariția și la casele de marcat ale lanțurilor de magazine alimentare și pot fi folosite și la amenajarea clădirilor de birouri.

Sectorul HoReCa este unul dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus din cauza interdicțiilor.

Turismul a avut până acum pierderi de peste 500 de milioane de euro, potrivit Corinei Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Producție românească

Compania care produce aceste separatoare este o firmă românească ce realizează şi instalează uşi automate în centre comerciale, spitale, instituţii publice sau pe aeroporturi. Kadra Tech este deținută de către antreprenorii Andreea Strugaru, Monica Sagmar și Radu Opriș.

Firma a instalat aceste soluții inclusiv în propriile birouri. Kadra Tech realizează aceste panouri în parcul Tetarom, din Cluj.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor