„A existat un dosar Tel Drum soluționat în 2010 cu o soluție de netrimitere în judecată”, a spus Kovesi, pentru ziare.com, precizând că nu știe din ce motive a fost clasat dosarul.
Procurorul-șef al DNA a mai spus că în acest moment sunt anchetate faptele pe baza informațiilor obținute din anul 2013, de când conduce instituția.
„Din 2013, de când sunt procuror-șef DNA, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată și condamnat definitiv, mai este un dosar în care a fost trimis în judecată, e pe rolul ICCJ, și avem aceste dosare în lucru. Eu vă pot spune ce s-a întâmplat din 2013 până acum (…) Noi am investigat acele informaţii obţinute după 2013, nu ştiu ce a fost înainte. După 2013, acestea sunt anchetele despre care pot să vă spun”, a precizat șefa DNA.
Citește și: Cristian Pomohaci sfidează tot în jurul său. Ce s-a întâmplat sâmbătă seară. A primit banii și apoi…
Liviu Dragnea a declarat, vineri, că se consideră ținta Laurei Codruța Kovesi și că se așteaptă să fie audiat. „Ştiţi ceva, mă aştept să fiu audiat de doamna Kovesi pentru orice se întâmplă în ţara asta. Şi dacă plouă. Nu cred că mai e vreun secret pentru cineva că sunt ţinta acestei doamne de foarte mult timp”, a spus Dragnea, precizând că nu are nicio legătură cu firma Tel Drum.
DNA a anunțat, pe 7 iulie, că anchetează o parte din faptele prezentate de jurnaliștii de la Rise Project, în legătură cu afacerile lui Liviu Dragnea. „O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției”, a transmis DNA în comunicatul de presă.
Jurnaliștii de la Rise Project au publicat, pe 6 iulie, o investigație din care reiese că, potrivit unui raport secret al DGPI (Direcția Generală de Protecție Internă, poreclit „Doi și-un sfert”), Liviu Dragna a preluat fraudulos Tel Drum.
Raportul DGPI publicat de Rise Project este intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman” și „descrie o rețea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în județ prin care Liviu Dragnea, baron local, fraudează fonduri europene și guvernamentale”, scriu cei de la Rise Project.
Documentul arată, potrivit jurnaliștilor de la Rise Project, că „inițial, Tel Drum a fost preluată fraudulos de Liviu Dragnea de la stat. Apoi, timp de peste un deceniu, acesta și-a atribuit majoritatea contractelor publice de asfaltare și deszăpezire prin intermediul unor licitații trucate”. Documentul îl identifică încă din primele rânduri pe Dragnea ca fiind „deținătorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”, mai scrie Rise Project.
Citește și: Ce pedeapsă merită Episcopul Huşilor? Scandalul în care a târât Biserica a împărţit România în două
Vezi care e prezența la vot la alegerile parlamentare 2024 și rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro