Mergi direct la conținut »
Dragnea, atac la șefa DNA: Mă aştept să fiu audiat şi dacă plouă, sunt ţinta ei. N-am arme să mă lupt decât PSD şi Parlamentul
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea, atac la șefa DNA: Mă aştept să fiu audiat şi dacă plouă, sunt ţinta ei. N-am arme să mă lupt decât PSD şi Parlamentul

Dragnea, atac la șefa DNA: Mă aştept să fiu audiat şi dacă plouă, sunt ţinta ei. N-am arme să mă lupt decât PSD şi Parlamentul

Dragnea, atac la șefa DNA: Mă aştept să fiu audiat şi dacă plouă, sunt ţinta ei. N-am arme să mă lupt decât PSD şi Parlamentul, a spus liderul PSD, vineri, la Parlament, despre anchetele deschise de procurorii DNA, în ultima vreme, privind afacerea TelDrum sau afaceri ale unor colaboratori ai săi. 

De Valentina Postelnicu,

„Ştiţi ceva, mă aştept să fiu audiat de doamna Kovesi pentru orice se întâmplă în ţara asta. Şi dacă plouă. Nu cred că mai e vreun secret pentru cineva că sunt ţinta acestei doamne de foarte mult timp”, a spus Dragnea, precizând că nu are nicio legătură cu firma Tel Drum.

El s-a referit la anchetele Rise Project, arătând că acestea au pornit cu informaţii din DNA, care au fost folosite să justifice apoi anchetele procurorilor.

„Nu cred că mai e cineva copil care să creadă că anchetele făcute de diverse site-uri au fost ca rezultat al cercetării acelor site-uri”, a spus Dragnea.

Întrebat ce arme are pentru a se „lupta” cu aceste presupuse atacuri la adresa sa, Dragnea a răspuns: „Ce arme, că n-am pistolae? N-am decât partidul şi Parlamentul, atât”.

Vineri, Marian Fișcuci, Adrian Simionescu și Florinel Marinaș au fost puși sub urmărire penală de procurorii DNA. Omul de afaceri Marian Fișcuci este acuzat de evaziune fiscală, fostul deputat Adrian Simionescu – efectuare de acte de comerț incompatibile cu funcția deținută și complicitate la evaziune fiscală, Marinaș Florinel – complicitate la evaziune fiscală.


Citește și: EXCLUSIV/ Șocant! O mamă din România distribuia pe un site de videochat ororile la care își supunea fetița de 9 luni

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”
Recomandări

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”

 

Potrivit DNA, în perioada 2012 – 2014, inculpatul Fișcuci Marian, prin SC Proinvest SRL, a achiziționat din spațiul intracomunitar utilaje agricole de la firme consacrate în domeniu, pe care le-a livrat beneficiarilor – firme românești. În acest lanț economico – financiar, a introdus o verigă fictivă, respectiv firma bulgărească Fan Speed Nikopole, controlată de deputatul Simionescu Adrian (administrată de ceilalți doi inculpați) căreia îi erau livrate utilajele agricole, iar aceasta le livra beneficiarilor finali din România.

Recent, DNA a anunțat că ancheta în cazul afacerilor lui Liviu Dragnea a fost extinsă. Procurorii anticorupție s-au sesizat din oficiu în legătură cu alte aspecte din investigația Rise Project care îl vizează pe președintele PSD.

„La data de 10 iulie 2017, procurorii anticorupţie s-au sesizat din oficiu în legătură cu alte aspecte conţinute în investigaţia jurnalistică, publicată la data de 6 iulie 2017 (altele decât cele precizate în comunicatul nr. 690/VIII/3/7 iulie 2017), existând indicii cu privire la săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupţiei”, a transmis DNA, într-un răspuns pentru Mediafax.

Femeie izolată la domiciliu în Alba: „Mi-au spus că voi fi monitorizată de 2 ori pe zi...„ Revoltător ce a urmat
Recomandări

Femeie izolată la domiciliu în Alba: „Mi-au spus că voi fi monitorizată de 2 ori pe zi...„ Revoltător ce a urmat

 

DNA a anunțat, pe 7 iulie, că anchetează o parte din faptele prezentate de jurnaliștii de la Rise Project, în legătură cu afacerile lui Liviu Dragnea. „O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției”, a transmis DNA în comunicatul de presă.

Citește și: Mâna dreaptă a lui Pomohaci, reacție incredibilă: „Dacă i-ar fi trebuit băieți…”

Close
Închide
  Close