Constantin Manolache, Bucuresti: Pe listele de plata a aparut o rubrica noua – „completare fond de rulment”. Si acest lucru in conditiile in care avem deja un fond de rulment substantial, al meu bunaoara ajungand la 2,5 milioane lei. Este normal?
Normele metodologice aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 400 din aprilie 2003 nu aduc nimic nou in aceasta privinta, adica fondul de rulment trebuie sa fie la nivelul lunii cu cele mai mari cheltuieli si ca el se poate reintregi lunar. Or, daca in iarna trecuta n-ati achitat cote lunare mai mari de 2,5 milioane de lei ar fi vorba de o supradimensionare menita sa justifice supararea dv.
Neculai Ursan, Bucuresti: Cu un an in urma mi-am montat contoare de apa rece si calda pe care insa presedintele comitetului refuza sa le ia in calcul pe motiv ca as avea niste restante, in conditiile in care celorlalti detinatori de contoare individuale li se percep sume de cateva ori mai mici pentru consumurile de apa rece si calda.
Nu are dreptul sa ia hotarari contrare prevederilor legale. Daca la nivelul asociatiei nu gasiti o rezolvare a abuzului puteti deschide o actiune in justitie.
Ilie Radulescu, Bucuresti: Presedintele comisiei de cenzori are drept de semnatura si pentru presedintele comitetului executiv al asociatiei de proprietari.
Art. 15 al Normelor metodologice subliniaza ca presedintele reprezinta asociatia de proprietari in raporturile cu autorittile si cu institutiile publice, precum si cu persoanele fizice sau juridice cu care asociatia are relatii. Deci, presedintele comisiei de cenzori nu li se poate substitui.