Nicoleta a combinat antreprenoriatul cu „mămicia” și simte că se află pe drumul cel bun, având-o, conform smartandhappychild.ro pe fetița sa zilnic lângă ea, chiar dacă nu e deloc ușor să lucrezi cu copilul agățat de gât sau să vorbești cu părinții în timp ce copilul îți urlă în ureche.
„N-o să fac pe grozava și să zic că a fost sau este ușor! Deloc! Dar atunci când faci ceva ce îți place, faci din suflet, cu pasiune și știi că va fi bine”, sunt primele cuvinte pe care mi le spune antreprenoarea.
Nicoleta, care provine dintr-o familie modestă, visa, când era mică, să devină învățătoare sau profesoară de muzică, iar primul său job a fost cel de vânzătoare într-un magazin. Apoi, pe parcursul facultății, antreprenorul a mai avut o serie de joburi: operator recepție, operator call-center, supervisor call-center. Ultimii zece ani dinainte de Funny Land i-a petrecut activând în mobile marketing, un domeniu frumos, dar care nu a mai atras-o după nașterea fetiței.
În 2008, antreprenoarea a absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice, iar în 2011 a finalizat un master în Comunicare Managerială și Resurse Umane. Nicoleta consideră că fiecare experiență profesională a contribuit la evoluția ei și la omul care este astăzi, mai notează sursa citată.
Ideea de Funny Land a fost undeva în ea de mult timp, doar că nu știa că va purta acest nume. Pentru acest nume am făcut un „brainstorming” cu soțul și după mai multe variante, a decis că acesta li se potrivește.
„Iubesc copiii și mi-am dorit mereu să lucrez cu ei sau pentru ei. Cineva acolo sus, a dorit ca eu întâi să trec prin alte încercări, să capăt experiență și apoi să mă concentrez pe activități ce implică copiii. Până să vină pe lume Ruxandra mea, am activat în mobile marketing (timp de 10 ani). După asta, am simțit că e momentul să fac o schimbare. Nu mă mai regăseam în domeniul în care lucrasem atâta timp deși îmi plăcuse foarte mult ce făceam”, povestește Nicoleta. Trebuia să o ia de la capăt! Și ce ar fi fost mai potrivit decât să urmeze un vis mai vechi!?! Și a făcut-o. A luat totul de la zero: investiții, pregătiri, calificări și cursuri specifice.
Ea a povestit că după primul an de experiență ca și „club pentru copii”, a decis să trecem la următorul nivel – creșă/grădiniță.
„Acest lucru a venit cumva și din dorința de a oferi copiilor și părinților servicii pe care eu nu le-am regăsit în alte grădinițe, atunci când am căutat o grădiniță pentru fetița mea. Așadar, îmi doream o grădiniță unde să se ofere copiilor hrană cât mai sănătoasă, fără prăjeli, fără salamuri, fără pui îndopat cu hormoni, fără dulciuri cu zahăr”. La Funny Land, hrana oferită copiilor e din surse sigure, se gătește doar la cuptor, abur, fierbere și cât mai multe fructe și legume crude. Iar dulciurile sunt pregătite cu miere, sirop de agave sau îndulcite cu fructe dulci (curmale, banane etc). Practic, zahărul alb nu există în alimentația copiilor.
În plus, Nicoleta și-a dorit ca cei mici să nu stea ore în șir în fața televizorului, așa că nu există program de stat la desene animate. În loc de acest lucru, li se citesc povești cu tâlc, fabule sau ascultă muzică clasică ori petrec cât mai mult timp în aer liber.
„Mi-am dorit ca educația să fie în concordanță cu legile naturii, cu respect și înțelegere pentru aceasta, să se facă prin creație respectându-se nevoile copilului, pentru că știm foarte bine, fiecare copil este unic și are ritmul lui de dezvoltare! Mi-am dorit să nu existe „un colț al rușinii”, sau buline, pedepse și recompense ci să fie tratați cu dragoste și empatie. Am înțeles că fiecare copil vine pe lumea asta cu cel puțin un talent și prin metodele de educație, încercăm să reliefăm acel talent. Fiecare copil este talentat! Copiii sunt ca niște diamante neșlefuite! Acest tip de educație poartă denumirea de Gifted Education”, explică Nicoleta.
„Dacă părinții și-ar asculta mai mult copiii, și unii și ceilalți ar fi mai fericiți. Aș vrea ca părinții să aibă mai multă încredere în copiii lor și în instinctele lor. Mereu le spun părinților: noi adulții suntem cei care trebuie să ne reeducăm, pentru că avem atât de multe de învățat de la copiii noștri”, a conchis, ca și sfat pentru părinți, Nicoleta Botan.
Citește și: EXCLUSIV/ Alexandru Arșinel are interzis la șofat, dar ignoră sfatul medicilor. ”Am o casă grea, am nevoie de mașină”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro