MENIU CAUTĂ
27 Apr. 2018 15:00

Mihai Petria, primarul din Tudora, a fost suspendat de prefectul județului Botoșani. Edilul și-a dat demisia și apoi s-a răzgândit

Distribuie

Mihai Petria, primarul din Tudora, a fost suspendat de prefectul județului Botoșani, în condițiile în care a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a luat o decizie definitivă în privința raportului de evaluare în acest caz. În urmă cu două săptămâni, primarul și-a depus demisia, însă, mai apoi, a revenit asupra deciziei.

Prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a anunțat, vineri în cadrul unei conferințe de presă, că va emite ordinul de suspendare din funcție a lui Mihai Petria, primarul comunei Tudora, scrie botosaninews.ro.

„La Instituția Prefectului s-a înregistrat o cerere de renunțare la demisie a lui Mihai Petria, însă, în același timp, a venit o adresă de la Agenția Națională de Integritate prin care se aduce la cunoștință faptul că raportul de evaluare privind starea de incompatibilitate a lui Petria a rămas definitivă prin pronunțarea Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe 18 aprilie. Având în vedere această adresă a ANI, vom emite un ordin de prefect privind încetarea înainte de termen a mandatului de primar a domnului Mihai Petria, după ce primim și referatul constatator din partea secretarului comunei Tudora, care este strict necesar pentru emiterea acestui ordin', a menționat Șlincu, pentru sursa citată.

În urmă cu aproape două săptămâni, Mihai Petria și-a dat demisia, însă, mai apoi a revenit asupra deciziei și a depus la Prefectură o cerere de renunțare la demisie.

Între timp, starea de incompatibilitate a fost constatată de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate prin decizia emisă în septembrie 2015, notează sursa citată.

După suspendarea mandatului, conducerea Primăriei comunei Tudora va fi preluată de viceprimarul Gheorghe Ţigănaşu.

sursă foto: stiri.botosani.ro


Citește și VIDEO/Cum arată aranjamentul floral de 5.000 de euro pentru o nuntă regală. Olandezul care l-a creat e fascinat de România


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii