”Avem o legislație stufoasă, o inflație legislativă și domenii de activitate în care coexistă în același timp mai multe reglementări de unde și riscul unor suprapuneri și neconcordanțe, dar și omisiuni legislative. Codul administrativ este un proiect de lege, nu de Ordonanță, și va parcurge toată procedura de adoptare a unei legi, a spus ministrul Justiției, în conferința de presă.
El a explicat prezența în proiect a sintagmei privind posibilitatea ca o persoană condamnată să facă parte din Guvern.
”Putem vorbi mult pe această temă. Sunt în Codul Penal mai multe articole privind reabilitatea, cea de drept și cea judecătorească. Părerea mea este că, și dacă proiectul nu prevedea acea excepție, efectul juridic era absolut același. De ce? Pentru că noi, în România și în sistemele juridice, avem două mari categorii de fapte, după gravitate, prescriptibile și imprescriptibile. Cele imprescriptibile sunt cele împotriva păcii și omenirii”, a mai spus Tudorel Toader.
Halep o desființează pe Konta, după meciul pierdut! „Așa face ea mereu. Mă temeam să nu…”
”Nu ne aflăm în fața unei posibile Ordonanțe de Urgență și un act normativ care va parcurge toate etapele legislative privind o lege organică, a mai spus ministrul, precizând că este vorba de reunirea a 20 de legi în acest Cod.
El a mai spus că acest proiect este din 2016 și nu are modificări deosebite față de forma elaborată de Guvernul Grindeanu.
”Se ține cont de deciziile Curții Constituționale, și de directivele europene care trebuie transpuse în legislația națională”, a mai explicat Toader.
Socrul mic lovit de fulger în timp ce ținea speechul la nunta vânzării fiicei
Vezi care e prezența la vot la alegerile parlamentare 2024 și ce candidați sunt pe listele partidelor!