MENIU CAUTĂ

Mircea Lucescu este internat în aceeaşi secţie cu tatăl Nadiei Comăneci: „Mircea, fii tare!”

Distribuie

De aproape două săptămâni, Nadia Comăneci, cea mai valoroasă gimnastă a lumii din toate timpurile, merge zilnic la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Acolo, la terapie intensivă, este internat în stare critică tatăl ei, Gheorghe, care e diagnosticat cu ciroză hepatică. Nadia a aflat de la Libertatea de accidentul în care a fost implicat Lucescu. “Nu am ştiut că i s-a întâmplat acest necaz. Din păcate, viaţa îţi oferă uneori şi astfel de surprize. Îi transmit să fie tare, multă sănătate şi să revină cât mai repede alături de cei dragi şi, desigur, să-şi reia activitatea într-un timp cât mai scurt”, ne-a declarat Nadia. Ea ne-a dezvăluit că îl va vizita la spital şi pe Mircea Lucescu, pentru a-i transmite personal sănătate.
Cei doi mari oameni de sport se cunosc din anii ’80, când “Il Luce” antrena echipa naţională de fotbal a României, iar Nadia abia se retrăsese din gimnastică.

Medicii i-au scos sânge din cavitatea toracică

Mircea Lucescu va rămâne în continuare internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar din Capitală, unde medicii i-au făcut ieri un drenaj în zona pieptului. Reprezentanţii unităţii medicale ne-au spus că nu a fost vorba de o intervenţie chirurgicală, ci doar de o incizie de mici dimensiuni, măsură luată pentru că în prima noapte de spitalizare cantitatea de sânge acumulată în cavitatea toracică a crescut. Vestea bună este că nu au apărut complicaţii şi medicii se aşteaptă ca ”Il Luce” să poată fi externat peste aproximativ o săptămână. Recuperarea completă după fracturile costale suferite va mai dura 30-40 de zile, conform doctorilor.

A scăpat de dosarul penal

Deşi Mircea Lucescu a fost vinovat de producerea accidentului, antrenorului nu i se va întocmi dosar penal, deoarece pasagerul aflat în dreapta lui, un partener de afaceri, nu a avut nevoie de zile de spitalizare. În schimb, ”Il Luce” va rămâne fără permis de conducere.

Cristina Copos: « Are încă dureri»

Cristina, soţia lui George Copos, patronul Rapidului, ne-a dezvăluit că Mircea Lucescu avea dureri şi ieri, la o zi după accident: ”George a vorbit la telefon cu Mircea. Ţinem legătura în permanenţă cu familia. Ştiu că Mircea are încă dureri! E şi firesc, pentru că are coaste rupte şi respiră destul de greu”.

Ahmetov vine azi să-l vadă

Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior Doneţk, va sosi astăzi la Bucureşti pentru a-l vedea pe Mircea Lucescu, antrenorul căruia clubul ucrainean îi datorează cele mai mari performanţe din istoria sa. Ieri a ajuns în Capitală pentru a se interesa de soarta lui ”Il Luce” şi Răzvan Raţ, fundaşul ”minerilor”.

Familia şi prietenii fac cu schimbul la spital

Lângă Mircea Lucescu se află în permanenţă, la spital, cel puţin un membru al familiei sale. Când nu este acolo Nelly, soţia, e prezent Răzvan, fiul, sau Matei, nepotul. Cei trei nu sunt singurii care au ţinut să-i fie aproape, la propriu, reputatului antrenor. Pe la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti s-au perindat, începând de ieri, Dinu Gheorghe, Marius Şumudică, Dănuţ Lupu, Adrian Iencsi, Mircea Rădulescu şi Omur Solendil, ambasadorul Turciei în România.

Citește mai multe despre Mircea Lucescu pe Libertatea.

Comentarii