Atfel, la data de 26 octombrie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov, au efectuat șapte percheziţii domiciliare, fiind puse în executare 23 de mandate de aducere.
Din investigaţii a reieşit că, șase membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 35 şi 47 de ani, ar fi acţionat pe raza judeţului Braşov şi a municipiului Bucureşti, falsificând acte de identitate, permise de conducere sau procuri notariale, pentru cetăţeni români şi străini, contra cost.
Totodată, membrii grupări ar fi înşelat mai multe persoane, substituindu-şi calităţi oficiale, solicitând bani şi creându-le impresia că le vor ajuta să obţină permisul de conducere mai uşor.
Sumele obţinute astfel variau între 1.000-2.000 de euro pentru fiecare persoană, persoanele vizate fiind, în general, cetăţeni români stabiliţi în străinătate şi care se aflau în ţară pentru perioade scurte de timp.
În urma percheziţiilor desfăşurate ieri, au fost ridicate un calculator, o tabletă, un laptop, 11 Hard-Disk-uri, 12 imprimante, zeci de telefoane mobile şi cartele SIM, opt memory stik, 33 de CD-uri, două card-uri bancare, obiecte folosite la falsificarea de documente (trei lămpi UV, un laminator şi o datetiera), permise falsificate şi înscrisuri sau copii xerox privind documente de identitate, precum şi sumele de 2.270 de euro, 480 de lire sterline şi 1.800 de lei.
În urma audierilor, cei şase membri au fost reţinuţi pentru 24 ore, urmând că astăzi, 27 octombrie, să fie prezentaţi judecătorilor din cadrul Tribunalului Braşov, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi înşelăciune.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, dar au fost angrenaţi şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti şi Constanţa, poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Braşov, precum şi jandarmi.
Și când te gândești că alții au ajuns să falsifice până și țigările. Spre binele tău, iată cum recunoști produsele falsificate pe internet. 10 sfaturi de la specialiști.
CITEȘTE ȘI… Editorial de Claudiu Săftoiu. Patriarhul Kiril și Patriarhul Daniel – doi Preafericiți, același model de autoritate
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro