Mergi direct la conținut »
Oficial din Parlamentul Germaniei, avertisment în legătura cu România: ”Președinția Consiliului UE pare că a eșuat înainte să înceapă”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Oficial din Parlamentul Germaniei, avertisment în legătura cu România: ”Președinția Consiliului UE pare că a eșuat înainte să înceapă”

Oficial din Parlamentul Germaniei, avertisment în legătura cu România: ”Președinția Consiliului UE pare că a eșuat înainte să înceapă”

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a afirmat, într-un interviu, că derapajele recente ale lui Darius Vâlcov și Liviu Pop afectează relațiile germano-române, iar faptul că executivul de la București nu s-a delimitat de ele arată că le acceptă. În opinia sa, președinția Consiliului UE, pe care România o va deține în 2019, pare că "a eșuat înainte de a începe".

Krichbaum a mai spus că, având în vedere cele mai recente evenimente din țara noastră, este clar că MCV nu poate fi ridicat, adăugând că investitorii germani sunt descurajați.

Krichbaum a făcut referire la postarea lui Darius Vâlcov în care președintele Klaus Iohannis apare în postura lui Hitler, dar și declarația recentă a senatorului Liviu Pop, potrivit căruia Forumul German ar fi continuatorul unui grup nazist, Grupul Etnic German.

„Recentele derapaje reprezintă apogeul trist al unei dispute care a și-a pierdut simțul măsurii. Aceste persoane (Vâlcov și Pop – n.r.) au devenit intolerabile în funcțiile pe care le ocupă. Se poate observa că intensitatea atacurilor continuă să crească. Totodată, au fost depășite niște linii roșii de mai multe ori, inclusiv prin a critica Forumul German, care a fost prezentat ca fiind continuatorul Socialismului Naționalist. Trebuie notat faptul că folosirea svasticilor și altor simboluri anti-constituționale în Germania reprezintă infracțiuni. În același timp, un astfel de comportament arată o ignoranță șocantă privind istoria. Din moment ce Guvernul României nu s-a distanțat în mod clar de toate acestea, pare rezonabil să presupunem că acceptă în mod deliberat, dacă nu le și controlează,” a spus Kirchbaum.

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

„Drept urmare, (aceste fapte) provoacă daune grave asupra bunelor relații germano-române,” a adăugat el, în interviul acordat site-ului Hotnews.ro.

Întrebat cum vede aceste comportamente în contextul în care țara noastră va prelua Președinția CE al UE, el a răspuns următoarele:

„Pe lângă afectarea bunelor relații germano-române, acest lucru duce la o și mai mare pierdere de prestigiu pentru guvernul României la nivel internațional. În plus, din cauza evenimentelor prilejuite de revocarea Laurei Kovesi și a faptului că au fost modificate legile anti-corupție, România se află sub atenta supraveghere a Comisiei Europene. Astfel, pentru mine este foarte clar că MCV nu poate fi încheiat.

Pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene care urmează (în 2019 – n.r.), acestea nu sunt semne bune. Președinția pare a eșua chiar înainte să înceapă.”

Ce a anunțat Elena Udrea despre nașii micuței Eva! Ce s-a întâmplat cu Alina Bica
Recomandări

Ce a anunțat Elena Udrea despre nașii micuței Eva! Ce s-a întâmplat cu Alina Bica

Jurnaliștii sursei menționate au mai întrebat l-au mai întrebat pe Gunther Krichbaum cum vede Președinția României a Consiliului UE, având în vedere modificările la legislația din domeniul justiției și protestele din 10 august. El a răspuns că aa avertizat că investitorii germani sunt ”descurajați”.

„Președinția UE este o oportunitate uriașă pentru România dacă este folosită în mod înțelept. Din nefericire, în acest moment nu pare a fi acesta cazul. Luând în considerare multiplele probleme europene, am avea nevoie de o președinție a Consiliului care să fie respectată la scară largă.

De asemenea, recentele evenimente nu trebuie să fie subestimate: investitorii germani sunt descurajați. Statul de drept este subiectul îngrijorărilor. Ceea ce îmi dă speranțe în același timp este faptul că mare parte a populației române este pro-europeană și demonstrează public acest lucru”, a spus Kirchbaum.


CITEȘTE ȘI: VIDEO EXCLUSIV/ După 10 ani de pauză și 5 copii, Raluca (ex-Angels) se relansează în muzică. „Acum îmi permit să plec puțin de-acasă”


FOTO: EPA

 
 
Close
Închide
  Close