Stau la parter şi până recent aveam acces la uscătorie. După nişte conflicte cu administratorul, acesta mi-a confiscat cheia şi stau cu rufele la uscat în toată casa. Am dreptul la această uscătorie, sau nu?
Maria Drăguşin, Bucureşti
Răspuns: Aveţi dreptul să folosiţi acea uscătorie şi nimeni nu vă poate opri să faceţi acest lucru.
Suntem doar câţiva care avem apometre, iar administratorul nu vrea să ia în calcul consumul nostru. E corect?
Daniela Stancu, Bucureşti
Răspuns: Cei care au apometre la dv. în bloc trebuie să facă o cerere către preşedinte prin care, începând cu o anumită dată, să se ia în considerare consumul înregistrat de apometre. Pe siteul nostru, www.fapr.ro, există un regulament despre cum se împarte factura în acest caz, pentru că, probabil, preşedintele este speriat de modul de calcul.
La noi în bloc a fost adunare generală şi s-a ales în funcţia de vicepreşedinte o persoană fără drept de muncă şi cu probleme psihice. E legal?
Tudor Predescu, Bucureşti
Răspuns: Nu persoana în cauză e problema, ci adunarea generală. De ce au ales o astfel de persoană? ţineţi o nouă adunare generală şi faceţi din nou alegeri.
Acum câţiva ani ne-am pus apometre, a căror garanţie metrologică a expirat. Am înţeles că verificarea lor nu mai este obligatorie, însă preşedintele a spus că dacă nu le ducem la reverificare nu ne ia în calcul consumul. E corect?
Constantin Panaitescu, Bucureşti
Răspuns: Preşedintele dv. vă pune pe drumuri degeaba. Probabil îi apare o diferenţă între contorul de apă general şi cele de apartament. Lămuriţi-l că altele sunt cauzele acestui lucru. Să vină la noi la sediu pentru informare, pe str. Sfinţii Apostoli nr. 44, sector 5, Bucureşti.
Femeia de serviciu se plăteşte pe cotă indiviză sau pe număr de persoane?
Mihai Gheorghe, Bucureşti
Răspuns: HG 1588 conţine formularea “cheltuieli pentru curăţenie”, nu “femeie de serviciu”. Ar fi bine ca ea fie încadrată pe altă funcţie (evacuare gunoi de ex.) şi să plătiţi separat cheltuieli de evacuare gunoi pe număr de persoane şi cheltuieli pentru curăţenie pe cotă indiviză.
Vreau să renunţ la caloriferul din toaleta de serviciu, însă preşedintele nu vrea să îmi ştampileze cererea de decuplare. Ce pot să fac?
Melania Ivancea, Bucureşti
Răspuns: Pentru această lucrare trebuie aprobarea administraţiei. Refuzul preşedintelui e un abuz în serviciu. Faceţi o plângere la Parchet.
Asociaţia e în litigiu cu un fost locatar, iar administratorul a angajat un avocat care ne-a costat 1.200 de lei, bani pe care trebuie să-i plătim toţi. Însă nu există nici un act justificativ. Ce să facem?
Aurora Cursu, Bucureşti
Răspuns: Dacă nu există nici un act justificativ, atunci solicitarea sumei nu este legală. Nu aveţi decât să refuzaţi plata. Dacă veţi fi acţionată în instanţă pentru pretinse restanţe, solicitaţi justificarea sumei.