MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

FOTO | PNL anunţă că preşedintele Iohannis va face campanie la referendum. Orban: „Suntem convinşi că românii vor veni în număr mare la vot”

Distribuie

Ludovic Orban, preşedintele PNL a anunţat, joi, după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, care au durat aproximativ jumătate de oră, că s-a vorbit despre tema referendumului şi consecinţele aprobării lui, la alegerile europarlamentare din 26 mai. Liberalii sunt convinşi că românii vor ieşi la vot şi că referendumul va fi validat, astfel că, ulterior, este nevoie de o revizuire a Constituţiei, pentru punerea în acord cu cerinţele acestui scrutin.

Liderul PNL a spus că în cadrul consultărilor s-a discutat despre „importanţa temei, despre faptul că trebuie chemaţi românii să stopeze această agresiune sistematică provocată de oameni certaţi cu legea, care au înfăptuit infracţiuni sau urmează să fie condamnaţi”.

„Dacă referendumul va trece, este necesară o revizuire a Constituției, pentru a completa articolele care privesc dreptul persoanelor de a alege și de a fi alese. Votul va fi transpus prin procedura de revizuire a Constituției. O vom iniția peste tot unde va fi necesar și vom recurge și la proceduri de modificare a cadrului legislativ”, a spus Orban.

„Am discutat despre consecinţele aprobării referendumului. Odată ce preşedintele a convocat un referendum, poate să facă această campanie, pentru susţinerea referendumului, a mai spus el.

„Suntem convinşi că românii vor veni în număr mare la vot”, a menţionat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM

 

Citește mai multe despre ludovic orban pe Libertatea.

Comentarii