Mergi direct la conținut »
Speranța Cliseru va fi audiată marți, în Senat. Parlamentarii așteaptă raportul MAI cu privire la abuzurile de la mitingul Diasporei
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Speranța Cliseru va fi audiată marți, în Senat. Parlamentarii așteaptă raportul MAI cu privire la abuzurile de la mitingul Diasporei

Speranța Cliseru va fi audiată marți, în Senat. Parlamentarii așteaptă raportul MAI cu privire la abuzurile de la mitingul Diasporei

Speranța Cliseru va fi audiată marți, în Senat. Parlamentarii așteaptă raportul MAI cu privire la abuzurile de la mitingul Diasporei, care nu a ajuns încă la Parlament, a afirmat liberalul Ion Marcel Vela, preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat.

De Valentina Postelnicu,

Liberalii solicită demisia de onoare a ministrului Carmen Dan pentru întreaga sa activitate din fruntea Ministerului Afacerilor Interne şi în special pentru ce s-a întâmplat la protestele din 10 august.

„Până astăzi, ministrul Carmen Dan nu a transmis Raportul MAI cu privire la abuzurile din 10 august, solicitat oficial încă din data de 24 august. Până în prezent, Biroul permanent al Senatului nu a comunicat comisiei de ce nu a aprobat solicitarea PNL de a avea activitate încă din data de 13 august pentru a afla ce s-a întâmplat la protestul din 10 august”, a scris Vela pe Facebook.

El spune că şedinţa Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din data de 27 august a fost boicotată de senatori ai PSD şi că a convocat o alta pentru marţi, 4 septembrie, unde au fost chemaţi pentru audieri prefectul Capitalei, comandantul jandarmilor şi ministrul Carmen Dan. Potrivit senatorului liberal, convocarea a stârnit revolta unor senatori ai PSD din comisie.

„Având în vedere declaraţiile prefectului Capitalei din 27 august de la Senat, cele din 30 august de la o terasă din Bucureşti şi anunţul recent al primarului general al Capitalei cu privire la minciunile din 10 august, este evident că PSD doreşte ascunderea adevărului. Celor care au adus abuzul la rang de normalitate în politica românească le aduc aminte că această Comisie pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cât şi Ministerul Afacerilor Interne nu sunt ale PSD sau a lui Carmen Dan, sunt doar ale României, indiferent cum se numesc politicienii care conduc vremelnic ministere sau comisii. Îi mai aduc aminte doamnei Ministru că, pentru a salva imaginea MAI, un liberal a demisionat din această funcţie atunci când din cauza condiţiilor atmosferice s-a prăbuşit un avion în Munţii Apuseni, fără a fi domnia sa pilot sau controlor de trafic aerian”, a mai scris senatorul Vela.

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore
Recomandări

DNA Timișoara are program special: doar DOUĂ ore cu publicul pe săptămână! Site-ul instituției spune că ar lucra 30 de ore

Prefectul Capitalei a declarat că a semnat ordinul de evacuare din Piața Victoriei, pe 10 august, după miezul nopții, în condițiile în care intervenţia jandarmilor a început puţin după ora 23.00 noaptea.

Speranţa Cliseru a mai precizat că ”nu are ce să îşi reproşeze şi nu are niciun regret” legat de incidentele de la protestul din 10 august.

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”
Recomandări

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”

Ea a fost invitată la Senat, la comisia de apărare, săptămâna trecută, alături de maiorul Laurenţiu Cazan, coordonatorul acţiunii Jandarmeriei la protestul Diasporei, pentru a prezenta concluziile acţiunii din 10 august, însă audierea a fost suspendată, din lipsă de cvorum.

Pe 10 august. 100.000 de persoane au participat la mitingul diasporei, care s-a transformat, după ora 23:00, într-o veritabilă luptă de stradă între jandarmi şi o parte dintre protestatari. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene, petarde şi tunuri cu apă pentru a goli Piaţa Victoriei de protestatari.

Victime au căzut şi protestatari nevinovaţi, care nu au provocat forţele de ordine.

Totodată, în incidentele violente din Piaţa Victoriei au fost răniţi şi doi jandarmi, cărora le-au fost furate armele. În total 452 de persoane au fost rănite, iar peste 60 au fost duse la spital.

Jandarmeria Română a explicat, într-o conferinţă de presă, măsurile luate de forţele de ordine pentru evacuarea oamenilor din Piaţa Victoriei.

Citește și: Dragnea: „Am auzit că există un protocol între DNA și TVR 1”. Un răspuns al TVR din 22 august îl contrazice

Close
Închide
  Close