LUCRARI EDILITARE
Acest capitol este unul foarte important pentru toti locuitorii sectorului 4, fiind esential pentru o imagine civilizata a acestui sector. Primarul Vasile Mihalache a fost preocupat inca de la inceputul mandatului sau de situatia strazilor, mai ales ca, in momentul preluarii administratiei sectorului 4, o mare parte a strazilor secundare erau comparabile cu ulitele de la tara. Din cele 543 de strazi aflate in administrarea Primariei sector 4, au fost reabilitate (asfalt, apa si canalizare) un numar de 456, ramanand nu mai mult de 87 de strazi, si acestea cuprinse in proiectele de investitii, initiate de primarul Vasile Mihalache, pentru anii 2004-2005.
UNITATI DE INVATAMANT
S-a acordat o atentie deosebita educatiei copiilor din sectorul 4, investindu-se peste 450 de miliarde lei in reabilitarea scolilor. Cei 36 de ani cat a fost profesor
i-au oferit edilului experienta necesara in ceea ce priveste invatamantul.
in sectorul 4 se afla un numar de 71 de unitati de invatamant: 29 de gradinite, 24 scoli generale, 3 scoli speciale si 15 licee, toate renovate si modernizate in ultimii patru ani. Mai mult decat atat, toate cele 71 de unitati scolare au fost complet informatizate. Elevii din sectorul 4 beneficiaza de conditii optime pentru desfasurarea activitatilor scolare si sportive. Au fost construite 9 sali de sport la scolile 113, 194, 189, 99, 96, 79, 98, 129 si la Liceul Octav Onicescu.
SELGROS SI METRO
in ultimii doi ani s-au construit primele supermarket-uri din sectorul 4. Dupa METRO si SELGROS, se vor construi Carrefour si XXL. Acest tip de magazin dezvolta un comert civilizat in sectorul 4, la preturi avantajoase si creeaza locuri de munca.
PROTECTIA COPILULUI
Au fost construite centre moderne pentru o buna ingrijire a copiilor institutionalizati si pentru familiile cu probleme din sectorul 4: Centrul de zi pentru copii cu Handicap Mental si Locomotor „Harap Alb”, Centrul de Primire in regim de Urgenta a Copilului Abuzat, Centrul de Zi „Eu si prietenii mei”, Centrul de Consiliere si Sprijin pentru parinti „Pentru familia mea”, acestea fiind doar o parte din institutiile menite sa ofere protectie copiilor si familiilor aflate in dificultate.
DIRECTIA GENERALA DE IMPOZITE SI TAXE LOCALE
Primarul sectorului 4, Vasile Mihalache, si-a propus pe parcursul celor 4 ani sa elimine supraaglomerarea ghiseelor si cozile interminabile la plata taxelor si impozitelor. in primii doi ani de mandat, a fost dat in folosinta primul sediu nou al Directiei Generale de Taxe si Impozite sector 4, din str. Nitu Vasile, un sediu modern, usor accesibil contribuabililor si informatizat. in luna martie a acestui an a fost deschis un alt centru al Directiei de Taxe si Impozite, in sos. Oltenitei, la fel de modern, cu un sistem eficient de colectare a veniturilor la bugetul local.
in ambele centre, locuitorii sectorului 4 au la dispozitie un numar corespunzator de functionari si de ghisee precum si o tehnologie de ultima generatie.
CAMIN DE BATRANI
Centrul de ingrijire si Asistenta nr. 1, Sf. Vasile, din aleea Resita nr.9, a fost infiintat in primavara acestui an, cladirea utilata la cele mai inalte standarde fiind un model in ceea ce priveste conditiile pentru ingrijirea batranilor. Saloanele spatioase, holurile prevazute cu bare de sprijin, dotarile ultramoderne, gradina si sera amenajate aici ofera confort si o ambianta placuta batranilor aflati in ingrijirea acestui centru, de altfel cel mai modern din Bucuresti.
PIATA COVASNA
La jumatatea mandatului-primarul sectorului 4, Vasile Mihalache, a imbogatit sectorul 4 cu o piata noua, cu 80 de tarabe, cu spatii special amenajate pentru comercializarea produselor lactate si a celor din carne, asigurand vanzatorilor posibilitatea de a-si desfasura activitatea intr-un mediu civilizat. in construirea Pietei Covasna s-au investit aproximativ 7 miliarde lei, bani justificati de utilitatea acesteia in zona respectiva si de preturile mici practicate in piata.
Cele cateva exemple de mai sus sunt o dovada ca banul public poate fi folosit eficient si cu responsabilitate.
Pentru a putea spera ca si in continuare noi proiecte vor fi realizate, este nevoie de experienta si continuitate.