Mergi direct la conținut »
Primele imagini din București și din marile orașe, după intrarea în vigoare a restricțiilor de circulație din timpul nopții
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primele imagini din București și din marile orașe, după intrarea în vigoare a restricțiilor de circulație din timpul nopții

Primele imagini din București și din marile orașe, după intrarea în vigoare a restricțiilor de circulație din timpul nopții

Un reporter Libertatea s-a aflat, luni seară, începând cu ora 22.00 în zona Academiei de Poliție, la intrarea în București de pe Drumul Național 1. De asemenea, corespondenții Libertatea în țară au transmis informații și imagini din Iași, Constanța, Timișoara și Craiova.

De Ștefan Pană, Cătălin Schipor, Cătălin Hopulele, Raluca Diaconu, Vlad Chirea (foto),

Ora 22.00, București. Mai multe echipaje de poliție au oprit, imediat după intrarea în vigoare a restricțiilor, fiecare mașină dintre cele câteva de zeci care au continuat să circule după ora 22.

Cei mai mulți dintre șoferii care au fost opriți aveau asupra lor formularele justificative și veneau, în special, de la serviciu .

În jurul orei 22.20, traficul s-a diminuat și minute întregi nu a mai trecut nici o mașină.

În primele 40 de minute de după ora 22.00, polițiștii opriseră 40 de mașini și au dat două amenzi: un șofer care nu avea documente justificative care să-i permită circulația și un călător aflat într-un autobuz, oprit de asemenea la filtru.

Oamenii legii au dat astăzi amenzi în cuantum minim, respectiv 100 de lei pentru persoanele care circulau după ora 22.00 și nu aveau asupra lor formularul care să justifice deplasarea.

Constanța

Forțe impresionante de ordine au luat cu asalt străzile din municipiul Constanța. Mașinile jandarmeriei, poliției și poliției locale, cu girofarurile pornite și mesajul cu sfatul de a sta în case pus pe difuzoare au început patrularea pe străzi. În zonele intens circulate au fost organizate filtre, iar mașinile care circulă după ora 22,00 au fost oprite și verificate pentru a se vedea dacă respectă ultimele prevederi legale, respectiv Ordonanța Militară nr2.

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă
Recomandări

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă

 

Iași

Foto: Ziarul de Iași

La Iași s-au dat mai multe amenzi, de 1.000 de lei: mai mulți tineri fără documente dintr-un sat de la 10 km distanță au susținut că veneau la Iași să cumpere pâine.

Un alt bărbat s-a plâns pe grupurile de Facebook că a fost oprit de trei ori în 40 de minute.

Timișoara

La Timișoara, 60 de echipaje de poliție au ieșit pe străzi pentru a verifica dacă timișorenii respectă restricțiile impuse de ordonanța militară emisă sâmbătă. Oamenii legii au oprit mașinile în cele mai aglomerate intersecții din oraș și au verificat dacă șoferii au la ei documentele care să dovedească motivul pentru care au ieșit din casă.

Craiova

Și la Craiova forțele de ordine au făcut filtre în principalele intersecții, iar echipajele Poliției Locale au patrulat prin cartiere.

Fotoreporterul Vlad Chirea a suprins mai multe imagini într-un București încremenit la o oră la care, în mod normal, orașul era încă viu, Fotografiile au fost făcute în intervalul orar 22.00-23.00.


Close
Închide
  Close