De Valentina Postelnicu,

„Măsurile economice dispuse de Guvernul Orban prin OUG 30/2020 nu sunt aplicabile unor categorii largi de firme afectate. Firmele cu mai puţin de trei angajaţi, PFA-urile sau marii contributori care au anunţat că îşi trimit angajaţii în şomaj tehnic, înainte de apariţia OUG. Pentru a salva mii de locuri de muncă este imperios necesar ca atât angajatorii, cât şi angajaţii să primească un ajutor real din partea statului român!”, a anunţat PSD.

PSD va depune o serie de amendamente la OUG 30/2020.

Ce măsuri propun social-democraţii

  • decontarea, de către stat, a 75% din salariul brut în cazul tuturor angajaţilor societăţilor comerciale/PFA-urilor care şi-au încetat activitatea din cauza pandemiei de coronavirus
  • decontarea a 75% din salariul brut în cazul angajaţilor ale căror contracte de muncă au fost suspendate ca urmare a restrângerii activităţii angajatorilor, fie ei SC sau PFA, din cauza pandemiei de coronavirus
  • eliminarea condiţiei de obţinere a certificatului de situaţie de urgenţă

Social-democraţii susţin că orice altă condiţie sau restricţie va conduce la birocraţie excesivă şi, în final, la neacordarea de ajutoare angajaţilor şi angajatorilor pe timpul pandemiei.

Bodog: „Medicii de familie să poată face prescripţii electronice fără obligativitatea consultului pacienţilor”

Şi senatorul PSD Florian Bodog a solicitat, luni, Guvernului să adopte, de urgenţă, o hotărâre pentru ca medicii de familie să poată face prescripţii electronice fără obligativitatea consultului pacienţilor în persoană.

„Cer Guvernului PNL să adopte de urgenţă o hotărâre pentru modificarea contractului cadru, astfel încât medicii de familie să poată face prescripţii electronice fără obligativitatea consultului pacienţilor în persoană! În această perioadă de criză gravă în domeniul Sănătăţii, aduc aminte Guvernului PNL că este obligat să ia măsuri reale pentru a-i proteja în primul rând pe cei care se află în prima linie a luptei împotriva virusului ucigaş. Mă refer la personalul medical şi, desigur, la medicii de familie, cu care autorităţile statului ne recomandă să luăm legătura în caz de nevoie şi înainte de orice”, a declarat Bodog, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook de PSD.

Senatorul PSD a atras atenţia că „părinţii şi bunicii, persoanele în vârstă, vulnerabile, sau bolnavii cronici au nevoie de ajutor şi de protecţie acum”.

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense
HOROSCOP

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense