„Rugăciunea nu are graniţe confesionale şi nici de altă natură, singurul ei ţărm fiind Cerul, spre care ar trebui să privim toţi cu aceeaşi încredere şi recunoştinţă”, a spus Vasile Bănescu, citat deAgerpres.
Vechile ‘ziduri’ ale diferenţelor teologice nu ne pot bloca nicăieri în aceasta lume accesul la Dumnezeu prin rugăciunea care ne înalţă deasupra lor. A ne ruga strict contextual şi în alt spaţiu eclezial decât acela marcat vizual de simbolismul propriei confesiuni nu ne afectează automat identitatea credinţei.
Vasile Bănescu:
„Importantă este buna situare în propria tradiţie religioasă pe care ar trebui să ne-o cunoaştem cu adevărat, situare care ne conferă discernământ, echilibru şi civilitate, inclusiv în relaţia cu alteritatea religioasă. Abia absenţa acestei bune situări în credinţă, care conduce la ratarea relaţiei mântuitoare cu celălalt, este un păcat. Verticala credinţei şi a rugăciunii e singura care ne poate salva din zgomotoasa şi sufocanta orizontalitate a diferendelor dintre noi. Alegerea ei ne onorează profund în orice context ne-am afla”, a afirmat, sâmbătă, Bănescu.
ÎPS Teodosie a spus, în cadrul unei emisiuni realizate de radioul Arhiepiscopiei Tomisului, că este „mare păcat” să te rogi la o biserică catolică. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, Tarciziu Șerban, a respins îndemnul ierarhului Tomisului, ÎPS Teodosie. „Suntem surprinși în mod neplăcut de o astfel de declarație”, a spus acesta.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro