Cei șapte membri ai echipajului de velier vor  participa la o competiție în care vor traversa Atlanticul. Startul se dă pe 19 noiembrie, iar până pe 15 decembrie, velierul Andrew trebuie să ajungă din Insulele Canare până în Caraibe, de cealaltă parte a oceanului. Echipajul este condus de un vrâncean de 41 de ani, Adrian Vârlan, IT-ist de meserie, dar care a făcut din navigație o pasiune.

velier 2Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 18

”Eu sunt la bază IT-ist , am o familie iubitoare care mă susține în tot ce vreau să fac. Am un copil de 10 ani căruia îi place la nebunie marea. Vorba aceea: așa tată, așa fiu. Totul a plecat acum ceva ani când, făcând scuba-diving si accesând un forum, cineva mi-a propus să fac parte dintr-un echipaj care să aducă un velier de 10 metri din Genova (nordul Italiei ) în Calabria (sudul Italiei)… L-am întrebat pe tip atunci de costuri și mi-a spus că acestea sunt formate din mâncarea, băutura pe care o consumăm la bord … Am acceptat și după 2 zile în care am făcut rău de mare … a început să-mi placă și mi-am propus ca la întoarcerea în România să fac o școală de profil, să pot conduce o ambarcațiune. De atunci, am tot evoluat, având acum un brevet care îmi permite să navighez oriunde”, povestește Adrian.

Alături de IT-istul vrâncean se vor afla alți șase români. Echipajul lor intră pe 19 noiembrie în Regata Arc, o competiţie lansată în urmă cu 30 de ani, la care iau parte anual sute de ambarcațiuni. Anul acesta, în competiție intră aproape 300 de ambarcaţiuni şi 1.500 de navigatori. Adrian este căpitanul echipei.

Nepotism electoral în POT, partidul care-l susține pe Călin Georgescu. Oameni noi, metehne vechi: politica văzută ca afacere de familie
Recomandări
Nepotism electoral în POT, partidul care-l susține pe Călin Georgescu. Oameni noi, metehne vechi: politica văzută ca afacere de familie

”Evenimentul este organizat de Yachting Travel şi Help Autism – 2.700 mile pentru 2.700 ore de terapie. În echipaj suntem șapte – cinci bărbați și două fete. Adrian Vîrlan – căpitan, Aurelian Bazgu – proprietarul ambarcatiunii, Sorin Sanda, psihologul Daniela Bololoi, Alina Bazgu, Neagu Răzvan Mircea și Daniel Durigo. Ne leagă în această competiție aventura, pasiunea pentru mare și competiţie, si cel mai mult ajutorul pe care îl oferim acestor copii pentru terapia de care au mare nevoie”, mai spune bărbatul.

Ambarcațiunea se numeste Andrew, este un Elan 434 Impression, are 4 cabine duble, 2 băi, este echipată full din punct de vedere al navigației și siguranței la bord și apartine unei firme româneşti.

::placeholdeR–>

Traversarea Atlanticului va dura trei săptămâni, iar în tot acest timp echipajul trebuie să se descurce singur. Căpitanul velierului se așteaptă să se confrunte inclusiv cu furtuni puternice, știe că sunt riscuri, însă nu îi este teamă atâta vreme cât știe că fiecare membru al echipajului își va face datoria.