Polițistul care s-a dezis de haina statului este Marius Coşerariu, de la Postul de Poliţie Dămuc, care în timpul liber este cântăreţ folk, poet şi conduce un ONG care instruieşte gratuit zeci de copii din 3 comune în desluşirea tainelor chitarei, arată vestea.net.
Marius Coşerariu trece în revistă vinovăţiile autorităților și își îşi expune propriile soluţii radicale precum „dezinsecţie la Poliţia Caracal” cu privire la salariaţii unor instituţii care trebuie să protejeze cetăţeanul dar nu iartă nici comunitatea din vecinătatea criminalului.
„Dacă până acum m-am mândrit că port haina Poliției Române, din acest moment mi-am schimbat părerea. Deși nu am nici o legătură cu acel caz oribil de la Caracal, mă simt vinovat. Atât de vinovat încât mi-e rușine să-i mai spun cuiva că sunt polițist. Am un sentiment de lehamite din cauza unor așa numiți „polițiști” de la Caracal, în frunte cu acel nemernic de comandant.
Dac-ar fi după mine, aș face dezinsecție în Poliția Caracal. Aș da afară pe toți polițiștii, care trebuiau să știe ce se întâmplă acolo.
L-aș da afară și pe popa, care trebuia să dea cu agheazmă prin casa acelui dezaxat.
L-aș da afară pe funcționarul de la Primărie, care trebuia să încaseze datoriile dezaxatului.
L-aș blama public pe vecinul dezaxatului, care trebuia să știe că peste gardul său se întâmplă crime oribile.
Nu vreau să mai amintesc de nemernicul de Procuror sau de dobitocul de judecător, care sunt la fel de vinovați pentru moartea Alexandrei, ca și dezaxatul ăla”, spune Coşerariu într-un mesaj făcut public pe Facebook.
Poliţistul nemţean recunoaşte că în acest moment instituţiile care trebuie să apere cetăţeanul sunt departe de o eficienţă rezonabilă.
„Iartă-ne Alexandra! Nu suntem demni, nu suntem în stare să vă apărăm, să vă protejăm de asemenea orori. Mi-e rușine că sunt polițist… mi-e tare rușine…”
Polițistul Marius Coşerariu este autorul a 5 cărţi de poezie şi e un artist folk cunoscut nu doar în Neamţ ci şi în ţară. În ultimii ani a fost tot mai prezent la diverse spectacole, în formulă solo sau cu Grupul EU CRED în care cântă împreună cu… două preotese (foto).
Prin Asociaţia Culturală pe care o conduce şi care se numeşte tot EU CRED, Coşerariu şi cele două preotese care sunt cadre didactice Cristina Marin şi Elena Ropotoaia instruiesc zeci de copii din comunele Bicazu Ardelean, Taşca şi Dămuc care formează 3 grupuri folk.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro