Kilogramele in plus le dau batai de cap multor persoane. Adesea, pentru a reveni la o greutate normala, acestea recurg la diete severe, care le pun sanatatea in pericol. Cum putem slabi fara ca organismul sa aiba de suferit, ne-a spus Luana Sahian, nutritionist la salonul de remodelare corporala “Ammbra Clinique”.
Procesul de revenire la o silueta in limitele normale presupune respectarea unor reguli, care nu sunt insa foarte drastice. Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa obtineti rezultatele dorite fara sa va periclitati sanatatea:
– hidratarea organismului este importanta, de aceea se recomanda consumarea a peste doi litri de lichide pe zi, nu neaparat apa, ci si sucuri naturale sau ceaiuri, de preferat cu miere sau indulcitori in loc de zahar. Este bine sa se evite bauturile acidulate, deoarece contin dioxid de carbon, care dauneaza organismului;
-in meniul zilnic pot fi prezente toate grupele alimentare: lactate, oua, carne la gratar, fructe, inclusiv paine, dar aceasta din urma trebuie consumata pana in pranz (dupa aceasta ora, se depune mult mai usor);
– cina trebuie luata pana cel mai tarziu la ora 20.00, dar nu foarte devreme, pentru ca intre timp ni se poate face foame, iar daca nu mancam atunci cand organismul cere, poate interveni o hiperaciditate gastrica. Daca dupa cina mai simtiti nevoia sa mancati ceva, optati pentru legume proaspete sau salate de cruditati, pentru ca sunt mai bine digerate si tolerate de organism (evitati fructele sau sandvisurile!). La salate puteti folosi suc de lamaie, otet, plante aromatice si ulei de masline, dar nu in exces (100 ml de ulei de masline este echivalent cu patru patratele de ciocolata);
Legumele si fructele cu continut ridicat de glucide, interzise
– feriti-va de branzeturi fermentate, prajeli, mancaruri sau salate cu ulei mult, legume si fructe cu continut ridicat de glucide (mazare, fasole, cartofi, sfecla, hrean, pastarnac, morcov fiert, banane, struguri, prune, pere etc.);
-nu va infometati! Falsa inhibare a foamei poate duce involuntar la un consum si mai mare de alimente;
-doua treimi din alimentatie trebuie concentrate in prima parte a zilei (mic dejun, pranz si eventual o gustare intre ele);
-consumul de peste, indiferent daca este gras sau nu, se permite, deoarece este o carne usoara.

:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_95f8630cd90c205de783bc009302d068.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_594347af3ed147575f3cc2251898239c.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_f5127a16729696cbd186d9ed1f8959ae.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_47b94d176d628093f50ff43599365af4.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_ac15b326ae29eba8f94500cdb4590735.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/222_50ea38e57f14d140614cbded7f158138.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_1bba9a5791d038a7bc632832ebd8db95.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_830fcec5367a9788166eaac2cc4ad930.jpg)
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.