• Este vorba de aceeași procurori care au fost implicați în operațiunile de căutare a Alexandrei Măceșanu, Ovidiu Popescu și Cătălin Zăvoianu, cel din urmă fiind filmat ieri în timp ce fuge de jurnaliști.

Documentele sunt răspunsuri oficiale ale parchetelor la solicitări făcute pe baza Legii privind liberul acces la informațiile de interes public.

Parchetul Judecătoriei Caracal, sub comanda procurorului Ovidiu Cristian Popescu şi ulterior sub cea a lui Cătălin Alexandru Zăvoianu, fost poliţist de frontieră, ambii implicaţi în gestionarea dezastruoasă şi defectuoasă a anchetei penale privind salvarea Alexandrei Măceşanu, a dispus nu mai puţin de 40 de soluţii de netrimitere în judecată pe numele lui Remus Rădoi, cel care a pus poliţiştii pe piste false.

Şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt arată că are două soluţii netrimitere în judecată pe numele aceluiaşi Rădoi, un număr de alte patru dosare fiind disjunse şi declinate tot la Parchetul Judecătoriei Caracal.

În total, după decizii contradictorii ale mai multor instanţe, cu două condamnări la activ, Remus Rădoi a acumulat 42 de soluţii de netrimitere în judecată doar de la două structuri de parchet şi un alt dosar penal în lucru deschis în 2019 tot la Parchetul Judecătoriei Caracal.

Sorina Matei, jurnalist:

În momentul de față, Parchetul din Caracal are un singur dosar în lucru care-l vizează pe Rădoi, dosar înregistrat în acest an. Procurorii din Caracal au refuzat să precizeze pentru ce fapte au fost deschise cele 40 de dosare pe care tot ei le-au înschis.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

La Parchetul Tribunalului Olt doar un singur rechizitoriu care-l viza pe Rădoi a fost trimis la instanță, dar în acelaşi rechizitoriu au dat şi scoatere de sub urmărire penală şi încetare de urmărire penală pentru că partea vătămată şi-a retras plângerea şi au dat şi neîncepere de urmărire penală.

Pe alte 6 dosare pe care PT Olt le-a avut în lucru, în două au da NUP, alte patru dosare le-au trimis, disjuns şi declinat la PJ Caracal care apoi le-au închis.

Procurorul care s-a ocupat inițial de dosarul dispariției Alexandrei Măceșanu este Ovidiu Popescu, acesta conducând timp de șapte ani, până în 2017, Parchetul din Caracal.

Cătălin Alexandru Zăvoianu, şeful Parchetului Judecătoriei Caracal, este un fost poliţist. A lucrat la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Dolj până în 2010 atunci când s-a hotărât să devină procuror. De la 1 ianuarie 2017, a preluat șefia Parchetului Caracal.

Citeşte şi:

Clanurile din Caracal se pârăsc unul pe altul. Apropiat al lui Oacă: „Oamenii lui Codiță cară votanți PSD cu mașinile, la toate alegerile!”

Remus Rădoi acuză anchetatorii că au investigat defectuos cazul de la Caracal. „Acele lucruri trebuiau date publicității pentru a arăta cum funcționează instituțiile statului”

Dan Dumitrescu, agentul din Caracal demis: „Mi-au spus că stric imaginea Poliției. Am fost dat afară din cauza vorbelor lui Rădoi”

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO
GSP.RO

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum
HOROSCOP

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum