Mergi direct la conținut »
Sportiv paraplegic obligă să-și facă nevoile într-o sticlă în timp ce se află în avion
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Sportiv paraplegic obligă să-și facă nevoile într-o sticlă în timp ce se află în avion

Un atlet paraplegic australian spune că a fost obligat să urineze într-o sticlă în timpul unui zbor flyDubai, din cauză că la bordul avionului nu exista un scaun cu rotile cu care să se deplaseze la toaletă, scrie BBC News.

Darren Belling, în vârstă de 52 de ani, a zburat în Finlanda în octombrie pentru a reprezenta Australia la Campionatele mondiale de hochei pe gheață pentru paraplegici.

În timpul unui zbor de șapte ore de la Dubai la Helsinki, bărbatului i s-a spus de către compania aeriană că nu există scaun cu rotile la bord. După trei ore de zbor, pasagerul a avut nevoie să meargă la toaletă, dar însoțitorii de zbor i-au spus să se abțină până la destinație.

După discuții ulterioare, aceștia i-au adus o sticlă goală de apă și i-au spus să urineze în ea stând pe scaun.

Multe companii aeriene pun la dispoziția persoanelor paraplegice scaune cu rotile, dar cele care au spațiul dintre culoare prea îngust nu o fac. Totuși, în majoritatea cazurilor, toaletele de la bord sunnt prea înguste pentru a permite accesul cu un scaun cu rotile.

Belling a povestit că a întâmpinat probleme și la întoarcere, de data aceasta pe zborul spre Brisbane, cu Emirate. Compania aeriană l-a anunțat la aterizare că scaunul său cu rotile a fost lăsat în Dubai pentru că nu a fost loc pentru el.

Într-un comunicat de presă, flyDubai și-a cerut scuze pasagerului pentru ce a fost obligat să îndure la bordul avionului și spune că obiectivul lor este cel de a trata toți pasageri „cu grijă și respect”.

Foto: ABC.net.au


Citește și: Fetița de șase ani care își îngrijește tatăl paralizat a emoționat o lume întreagă


 

Close
Închide
  Close