Cum în acest sezon predomină culorile Crăciunului, adică roșu, alb și verde, să vedem la ce sunt indicate acestea, în ce mod ne influențează fizic și mai ales psihic.
VERDE
Este o culoare care calmează, reduce tensiunea și anxietatea. Este indicată în special persoanelor care traversează o perioadă foarte stresantă, dar și celor care au suferit recent de o boală sau au avut un accident, pentru că grăbește recuperarea, influențând pozitiv psihicul și alungând emoțiile și gândurile negative.
Despre culoarea bradului care ne împodobește casa de Crăciun se spune că ne echilibrează trupul, mintea si sufletul, că are efect regenerator și ne poate ajuta să scăpăm de o mulțime de neplăceri: dureri de cap, alergii, insomnii, nevralgii, oboseala acută, hipertensiune, nevroză.
ROȘU
Cele mai multe decorațiuni au această culoare, care semnifică viața și energia. Roșul ne transmite euforie și dinamism, adică exact ce ne trebuie de Crăciun, când vrem să ne bucurăm alături de toți cei dragi de atmosfera de sărbătoare, de darurile de la Moș și de timpul atât de prețios petrecut împreună.
Roșul ajută și la crearea unei atmosfere intime, încărcate de erotism, induce o stare de agitație prin creșterea secreției de adrenalină, așa că dacă plănuiți un Crăciun în doi, este culoarea perfect aleasă!
În medicina tradițională asiatică e asociată cu accelerarea metabolismului, întărirea sistemului imunitar, stimularea funcțiilor hepatice și creșterea virilității. Este indicată în caz de anemie, reumatism, astenie, frigiditate și contraindicată celor care suferă de hipertensiune și de tulburări psihice.
Roșul e un stimulent universal.
ALB
Se pare că nu există afecțiune sau stare de spirit negativă care să nu răspundă la influența acestei culori, care ar sintetiza efectul terapeutic al tuturor culorilor!
Albul ne scapă de tensiunile emoționale, ne alină suferința psihică și ne calmează, iar din punct de vedere fizic ar fi, conform specialiștilor în domeniu, un excelent mod stimulare a tuturor organelor interne.
Terapia cu alb este indicată în caz de afecțiuni psihice (depresie, nevroză, anxietate), diabet, suferințe ale ficatului sau ale plămânilor. Este o culoare fortifiantă și renegerantă.