MENIU CAUTĂ
13 Oct. 2012 11:10 , de Dan Arsenie

TRECUTUL lui CRISTIAN SIMA, omul-momentului în România. ZOIA CEAUŞESCU l-a scos din mâinile SECURITĂŢII

Distribuie

În perioada comunistă, Sima a intrat în atenţia Securităţii după ce a distribuit materiale anticomuniste. Atunci, studentul Sima l-a rugat pe profesorul său de matematică, Radu Gologan (în prezent preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematică din România), să îi intermedieze o întâlnire cu Zoia Ceauşescu. Cum Radu Gologan era coleg şi prieten cu Zoia, întrevederea a fost aranjată.

Sima a scăpat astfel din mâinile Securităţii.

Profesorul Radu Gologan a vorbit, la România TV, despre studentul genial Cristian Sima. „A fost student la matematică, foarte foarte bun până în anul patru, în anul cinci a lăsat-o mai moale. Şi-a băgat mâna în ghips pentru a nu veni la examene. În anul cinci se ocupa cu schimbul de casete video, cu cărţi, literatură din aceasta subsersivă, eu mă aprovizionam de la el”, a povestit profesorul.

Gologan adaugă că fostul său student nu ar fi fost în stare de a înşela pe cineva. „Nu ar fi putut fura, este un om onest. A jucat prost şi a intrat în panică.Era speriat, spunea că e ameninţat, că acolo la Sibiu se întâmplă ceva”, a adăugat profesorul.

Fostul director al Bursei din Sibiu a făcut primele declaraţii după fuga din România la Realitatea TV.

„Sunt pe o insulă. Aşa cum am declarat, am pierdut banii clienţilor. Nu am plecat cu niciun ban, nu am niciun ban în niciun cont ascuns. Toate conturile sunt declarate. Toată nebunia asta aţi creat-o dumneavoastră presa. Eu am plecat pentru că eram cu presiunea ajunsă la maxim. Am pierdut cam două milioane de euro şi două milioane de dolari. Am tranzacţionat prost şi am pierdut. Îmi este frică pentru viaţa mea. Îmi este frică efectiv fizic. Nu am nicio boală. Toată vina îmi aparţine”, a mărturisit Sima aseară.

Mai multe declaraţii ale brokerului fugar,
AICI.

Comentarii