Legumele se spală întregi şi se ţin în apă rece cât mai puţin ca să nu îşi piardă din vitamine şi săruri minerale.
Legumele cu frunze (salata, spanacul, urzicile) se spală frunză cu frunză, pentru a înlătura urmele de pământ. În ceea ce priveşte curăţirea lor, ea depinde de felul legumelor. Este bine ca atunci când îndepărtezi coaja, aceasta să fie cât mai subţire, fiindcă aici e înmagazinată o mare parte a nutrienţilor.
Rădăcinoasele se curăţă prin răzuire, legumele bulboase şi frunzoase, prin detaşarea frunzelor exterioare, tuberculii, prin răzuire sau curăţirea cojii. Tăierea se face, de asemenea, după tipul legumei: rădăcinoasele (pătrunjel, păstârnac, morcov, ţelină) se taie în cuburi mici, în fâşii foarte subţiri (julien), triunghiuri, bare, felii; bulboasele se taie mărunt sau în inele; legumele cu fruct se taie rotund, felii, sferturi sau se lasă întregi (cum sunt tomatele).
Fiindcă au o formă asemănătoare, pătrunjelul, păstârnacul şi morcovul pot fi mărunţite în acelaşi fel. Se taie fiecare în jumătate, pe lungime. Apoi se aşază partea tăiată pe tocător şi se taie din nou pe lungime, mai multe felii, până obţii beţe subţiri, pe care le mărunţeşti cât doreşti.
Ţelina se taie în jumătate şi se dă apoi pe răzătoare.

Alege cuţitul potrivit!

Ziarul Libertatea îţi aduce o colecţie completă de cuţite ceramice, care nu trebuie să lipsească din nici o bucătărie. 10 modele, în 6 săptămâni.
Cu design inovator şi înveliş ceramic de cea mai bună calitate, cuţitele ceramice transformă gătitul în plăcere! Vrei să pregăteşti rapid o salată sau să găteşti un fel de mâncare din legume, că tot suntem în postul Paştelui?
Pentru asta ai nevoie de câteva sfaturi care îţi vor uşura munca şi de ustensile performante, mai precis de cuţitul bucătarului, cel mai important accesoriu pentru o gospodină. Urmează trucurile noastre şi gătitul va fi pentru tine o plăcere.

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative