MENIU CAUTĂ
23 Ian. 2018 13:09

Un asistent medical din Germania este acuzat de încă 97 de crime

Distribuie

Asistentul medical german considerat de presă drept ”cel mai mare criminal în serie a secolului” este acuzat de încă 97 de crime, numărul celor pe care i-a ucis depășind 100. Niels Högel, unul dintre cei mai prolifici criminali din istoria Germaniei, a fost deja condamnat pentru uciderea a șase pacienți prin injectarea lor cu medicamente și apoi prin încercarea de a-i resuscita, scrie DW.

Criminalul în serie, Niels Högel, a fost acuzat de alte 97 de crimă în orașul Oldenburg din nordul Germaniei. În fața instanței, Niels a recunoscut că a acționat „din plictiseală” și să îi impresionează pe colegii săi. În acest sens, el le dădea pacienților medicamente care le provoca insuficiență cardiacă sau colaps circulator și apoi încercarca să-i resusciteze.

Anchetatorul de poliție, Arne Schmidt, a numit crimele „unice în istoria republicii germane”.

Högel a fost condamnat pentru prima dată în 2008 la șapte ani și jumătate pentru tentativa de asasinare, înainte de a fi condamnat până la 2015 în urma unei pedepse pe viață, pentru alte șase cazuri de crimă.

În cursul anchetei, poliția a constatat că autoritățile spitalicești nu au raportat creșterea îngrijorătoare a numărului de decese atunci când Högel lucra.

„Dacă oamenii responsabili de acolo, în special la clinica Oldenburg, dar și mai târziu în Delmenhorst, ar fi alertat autoritățile – de exemplu, procurorii de poliție – Högel ar fi putut fi reținut mai devreme”, a declarat șeful poliției din Oldenburg, Johann Kühme.

Doi foști medici din Delmenhorst se confruntă, de asemenea, cu acuzații în legătură cu decesele pacienților.


Citește și: REPORTAJ / ”Montana” atacă Cercul Polar! Locomotivele de la Craiova vor călători în Suedia, la -40 de grade Celsius (FOTO)


 

Citește mai multe despre asistent medical și Crima pe Libertatea.

Comentarii