SUMAR


UPDATE 18.10: Soțul româncei a acordat un interviu presei italiene, în care a vorbit despre tragedie. El a mărturisit că a vrut să plece cu o zi mai devreme, însă nu a putut din cauza condițiilor meteo extreme. Citește mai multe AICI.

UPDATE 17.50: MAE confirmă că românca a fost salvată de echipele de salvatori. „Două persoane de cetăţenie română – un adult şi un copil – care fuseseră date dispărute în urma avalanşei ce a lovit un hotel din localitatea Farindola, regiunea Abruzzo din Italia, au fost găsite în viaţă”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe. Presa italiană scrie, însă, că cei doi copii ai româncei au fost scoți

UPDATE 16.40: Echipele de salvare au anunțat că au mai găsit încă cinci persoane în viață.

UPDATE 16.15: Echipele de salvare anunță că au primit indicii că mai sunt și alți supraviețuitori prinși sub hotelul de patru stele Rigopiano.

Cum a încercat Gazprom să-și salveze firmele din România de la sancțiunile internaționale. Reacția autorităților de la București
Recomandări
Cum a încercat Gazprom să-și salveze firmele din România de la sancțiunile internaționale. Reacția autorităților de la București

UPDATE 15.14: Presa italiană confirmă că printre supraviețuitori se află românca și cei doi copii ai ei, Gianfilippo și Ludovica. Publicațiile notează că singura fetiță care se afla prinsă sub dărâmăturile hotelului era fiica lui Giampiero Parete și a româncei Adriana, Ludovica, iar potrivit echipelor de salvare aceasta era alături de mama ei, când au găsit-o.

UPDATE 14.55: „Au fost foarte fericiți când i-am găsit”, a declarat un salvator. Autoritățiile au reușit să scoată toate cele opt persoane, găsite în viață, și acesta sunt în stare stabilă, potrivit echipelor de salvare. Mama fetiței a declarat că pentru a supraviețui au făcut un foc. „Supraviețuitorii au fost salvați în două operațiuni diferite. În prima au găsit șase persoane, trei bărbați, o femeie și doi copii, iar în cealaltă încă doi oameni care nu au fost încă identificați”, a declarat Marco Bini, reprezentant al Gărzii Civile. „Când ne-au văzut, erau foarte fericiți, dar nu puteau vorbi. Din privirile lui puteai să vezi că sunt uimiți că i-am găsit”, a mai spus acesta. Marco a declarat, de asemenea, că primele două persoane pe care le-au scos au fost mama și fetița.

UPDATE 14.35: La Repubblica a scris că printre cei opt oameni găsiți în viață, la 43 de ore după ce avalanșa a distrus hotelul și l-a îngropat complet în zăpadă, se află doi copii, trei femei și trei bărbați. Unul dintre copii a fost dus, împreună cu un adult la un spital din Aquila, iar ceilalți cinci supraviețuitori au fost internați la un spital din Pescara. Starea copilui a fost stabilizată și medicii de la fața locului au decis că acesta are nevoie de spitalizare în capitala din Abruzzo.

Liniște, vin alegerile! Europarlamentarele, abandonate. Localele captează atenția, dar în surdină
Recomandări
Liniște, vin alegerile! Europarlamentarele, abandonate. Localele captează atenția, dar în surdină

 

UPDATE 14.05: TGCOM 24 anunță că au fost găsite în viață, încă două persoane, numărul acestora ajungând la opt. La Repubblica anunță că fetița și mama ei au fost deja scose de sub dărâmături și duse la elicopter pentru a fi duse la spital în Aquila. Femeia se pare că este din Pescara, unde locuiește chiar românca și familia ei.

UPDATE 14.00: Presa italiană anunță că printre supraviețuitori se află doi copii și mama fetiței. În urma anunțului, mai mulți internauți au scris pe pagina de facebook al lui Giampiero Parete, soțul româncei,  să se facă bine cât mai repede, pentru că toată familia lui a fost salvată.

UPDATE 13.30, 20 ianuarie: Printre persoanele care au fost găsite în viață sub zăpadă se numără trei bărbați, două femei și o fetiță, crescând astfel șansele ca printre aceștia să se afle și românca, Adriana Vrânceanu, care a fost prinsă sub dărâmături împreună cu fetița ei de șase ani și băiautl de opt ani.

UPDATE 12.55, 20 ianuarie: Sașe persoane au fost găsite în viață, după ce hotelul Rigopiano, în care se aflau, a fost distrus de avalanșă în Italia, produsă de cele patru cutremure din 18 ianuarie, informează BBC News. Echipele de slavare i-au găsit în zona bucătăriei, dar aceștia nu au fost încă scoși de sub dărâmături. Două elicoptere cu mai mulți medici au ajuns la locul incidentului pentru a oferi ajutor supraviețuitorilor, înainte să fie transportați  la spital.

Regiunea României campioană la fonduri europene: absorbție de 143% raportată între 2014 și 2020. „A fost și o supracontractare pe care guvernul a asumat-o din bugetul național”
Recomandări
Regiunea României campioană la fonduri europene: absorbție de 143% raportată între 2014 și 2020. „A fost și o supracontractare pe care guvernul a asumat-o din bugetul național”

UPDATE 12.00, 20 ianuarie: Agenţia de protecţie civilă din Italia a anunţat vineri că operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori în hotelul Rigopiano au continuat şi în cursul nopţii. Operaţiunile de căutare sunt îngreunate de zăpada care blochează singurul drum de acces spre hotel, dar şi riscul producerii unor noi avalanşe. Cel puţin 25 de oameni, inclusiv câţiva copii, sunt în continuare dispăruţi, şi există temeri că ar fi murit după ce hotelul a fost grav afectat de o avalanşă în cursul după-amiezii de miercuri.

UPDATE 23.00: Patru cadavre au fost scoase din hotel, în timp ce alte 25 de persoane sunt căutate în continuare. Șansele ca acestea să fie găsite în viață sunt foarte mici. În cazul în care au supraviețuit avalanșei, există riscul ca oamenii să moară de asfixiere sau hipotermie, relatează La Repubblica.

UPDATE 16.30: Trei cadavre au fost scoase din hotelul lovit de avalanșă, în timp ce alte peste 20 de persoane sunt date dispărute, transmite Corriere della Sera. „Sunt mulţi dispăruţi”, a anunţat unul dintre şefii echipelor de intervenţie care au ajuns la hotelul Rigopiano.

„Nu vreau să dau numere sau date privind posibilele victime de la hotelul Rigopiano, din respect pentru rudele turiştilor de la structura hotelieră, care aşteaptă veşti cu îngrijorare justificată”, a spus şi prefectul din Pescara.

UPDATE 15.40: Echipele de salvare au reușit să intre în hotelul lovit de avalanșă, iar presa italiană a publicat primele imagini din interiorul hotelului.

Între timp, coloana de maşini a echipelor de salvare, însoţită de un utilaj de dezăpezire, a ajuns la faţa locului, după ce a fost blocată ore la rând de zăpada care atinge şi doi metri înălţime.

„O coloană de vehicule, cu o freză, abia a ajuns unde se află acoperişul. Se pare că structura a fost împinsă de unda de şoc”, a anunţat viceprefectul de Pescara, Carlo Toriontano.

Potrivit unui alt oficial italian, zăpada a împins hotelul câteva zeci de metri.


Hotelul Rigopiano de patru stele  din munții Gran Sasso, în regiunea Abruzzo a fost îngropat de o avalanșă în noaptea de miercuri spre joi. Echipele de intervenție susțin că sunt prinși acolo cel puțin 30 de oameni, iar situația este disperată, pentru că nici unul nu strigă după ajutor. „Avalanșa a fost imensă. În hotel sunt prinși 30 de oameni”, a spus un salvator, temându-se că aceștia s-ar putea să fie deja morți.

Giampiero Parete a declarat medicilor că a reușit să se salveze pentru că ieșise la mașină să ia ceva din ea. Acesta susține disperat însă că cei doi copii ai lui, un băiat și o fată,  și soția sa, de origine română, Adriana, sunt prinși sub dărâmăturile hotelului. „Soția și cei doi copii ai mei sunt sub dărâmături. A venit avalanșa și totul a fost acoperit de zăpadă, însă am reușit să ies. Mașina nu a fost îngropată sub nămeți, așa că am așteptat sosirea echipelor de salvare”, a spus bărbatul, care se pare că el a fost și cel care a alertat autoritățile. Italianul a fost luat cu un elicopter si dus la un spital din apropiere, unde este  internat la terapie intensivă.

16144059_10208083089506260_1815753937_nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Many feared dead in Abruzzo hotel hit by avalanche

Echipele de salvare au reușit după multe ore să săpături să scoată abia prima victimă de sub dărâmături.

Centrul Italiei a fost zguduit miercuri  de mai multe cutremure. În total, patru seisme cu magnitudinea de peste 5 au avut loc în zona L’Aquila, zonă afectată anul trecut de alte seisme puternice. În luna august, 297 de oameni, dintre care 11 români, au murit în urma unui seism care a distrus aproape complet localitatea Amatrice.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Când se poate spăla și se pot face treburi casnice în Săptămâna Luminată 2024. Doar în aceste zile ai voie, conform tradiției ortodoxe
FANATIK.RO
Când se poate spăla și se pot face treburi casnice în Săptămâna Luminată 2024. Doar în aceste zile ai voie, conform tradiției ortodoxe
Imagini dureroase! Tulburător ce s-a întâmplat la mormântul Andreei Morega, studenta ucisă de Mirel:: "Tatăl tău..."
Viva.ro
Imagini dureroase! Tulburător ce s-a întâmplat la mormântul Andreei Morega, studenta ucisă de Mirel:: "Tatăl tău..."
„A venit iepurașul”. Milionarul Arpad Paszkany, cadou exorbitant pentru tânăra iubită. Antonela Pătruț și noua ei viață de regină, în 30 de imagini fabuloase
Libertateapentrufemei.ro
„A venit iepurașul”. Milionarul Arpad Paszkany, cadou exorbitant pentru tânăra iubită. Antonela Pătruț și noua ei viață de regină, în 30 de imagini fabuloase
Sportivul român s-a întâlnit cu Zendaya pe platoul de filmare în SUA. „Aveam rulotele una lângă cealaltă. Sigur, a ei mai mare decât a mea”
GSP.RO
Sportivul român s-a întâlnit cu Zendaya pe platoul de filmare în SUA. „Aveam rulotele una lângă cealaltă. Sigur, a ei mai mare decât a mea”
Afacerea care l-a îmbogățit pe un român. A cultivat un fruct banal care a ajuns să fie considerat o adevărată comoară. Se vinde cu 20 de lei kilogramul, iar oamenii vin de la zeci de kilometri distanță să cumpere
FANATIK.RO
Afacerea care l-a îmbogățit pe un român. A cultivat un fruct banal care a ajuns să fie considerat o adevărată comoară. Se vinde cu 20 de lei kilogramul, iar oamenii vin de la zeci de kilometri distanță să cumpere
Efectul nebănuit pe care l-a avut în Rusia mobilizarea de război a bărbaților. Ar putea exista un impact pe termen lung
Știrileprotv.ro
Efectul nebănuit pe care l-a avut în Rusia mobilizarea de război a bărbaților. Ar putea exista un impact pe termen lung
GALERIE FOTO / Rochiile cu care vedetele au făcut SENZAȚIE la Gala MET 2024! Kim Kardashian și Jennifer Lopez, aparițiile serii!
Unica.ro
GALERIE FOTO / Rochiile cu care vedetele au făcut SENZAȚIE la Gala MET 2024! Kim Kardashian și Jennifer Lopez, aparițiile serii!
Calhanoglu a surprins şi a sunat în România după ce a viralizat melodia românească. Discuţia, "încinsă" cu o glumă: "Da, am vorbit"
Orangesport.ro
Calhanoglu a surprins şi a sunat în România după ce a viralizat melodia românească. Discuţia, "încinsă" cu o glumă: "Da, am vorbit"
Cod portocaliu şi cod galben de vijelii şi grindină în zone din judeţul Iaşi. Avertizarea emisă de ANM
Observatornews.ro
Cod portocaliu şi cod galben de vijelii şi grindină în zone din judeţul Iaşi. Avertizarea emisă de ANM
Horoscop 7 mai 2024. Săgetătorii se bucură de o zi plină, așa cum le place lor, cu tot felul de treburi care cer atenție și concentrare
HOROSCOP
Horoscop 7 mai 2024. Săgetătorii se bucură de o zi plină, așa cum le place lor, cu tot felul de treburi care cer atenție și concentrare

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI