Mihai spune că a cunoscut-o pe Mădălina Manole pe vremea când locuia la un orfelinat din Buşteni, unde artista a cântat de câteva ori. “Nu-mi strică nişte bani, dar ei nu reprezintă singurul motiv pentru care fac asta. Am remarcat-o pe Mădălina Manole când a venit să cânte pentru noi, iar prima dată când am auzit-o mi-au dat lacrimile. Avea o voce care te făcea s-o asculţi cu mare drag”, relatează băiatul. Mihai povesteşte că l-a întâlnit pe soţul Mădălinei în cimitirul Bolovani din Ploieşti, în ziua înmormântării. “Nu prea se descurca. Erau foarte multe flori, aşa că l-am ajutat să le aşeze lângă groapă şi, de atunci, îmi dă 5 lei pe zi ca să am grijă de mormânt. Se vede pe faţa lui că suferă foarte tare şi abia poate vorbi”, spune tânărul. “Numai el vine pe aici şi mai aduce câte ceva, dar pe părinţii ei nu i-am văzut deloc”, ne-a zis el. Soţul şi părinţii Mădălinei s-au evitat chiar şi weekendul trecut, la pomana de nouă zile, când au preferat să meargă la cimitir pe rând.
Nu avea facultate
Marian Spânoche (foto mic), colegul Mădălinei Manole de la Ansamblul Artistic al Armatei, spune că “Fata cu părul de foc” câştiga doar 1.700 de lei pe lună pentru că nu avea studii superioare. “S-a pus problema creşterii salariului, însă Mădălina nu se încadra într-o grilă nouă, pentru că nu avea facultate”, spune Spânoche.
Românii consumă Furadan fără să ştie
Deşi, în urma sinuciderii Mădălinei Manole, specialiştii avertizează că Furadanul este foarte periculos, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat că le permite agricultorilor folosirea unei mici cantităţi de Carbofuran (denumirea ştiinţifică a Furadanului). Porumbul, grâul, orezul, dar şi merele şi perele pot conţine 0,1 mg/kg de Furadan. Mai mult, în hamei, ingredientul principal al berii, există o cantitate de Furadan de zece ori mai mare decât cea permisă: un miligram.